Snimku uplakane djevojčice vidjelo 4,4 milijuna ljudi: Mogu umrijeti zbog boje kože?

TIJEKOM covida-19 i karantene Jamie Lee Hurtt se, poput mnogih roditelja, našla na popularnoj društvenoj mreži TikTok. Tamo je uglavnom objavljivala videosnimke plesnih izazova koje je odrađivala sama ili u društvu svoje djece i zaručnika Josepha Mckinziea. Ipak, jedna od njezinih objava je postala viralna iz potpuno drugog razloga.

Oni su rasno izmiješana obitelj, a vijest o ubojstvu Georgea Flyoda ih je sve duboko potresla. Potaknuta time, njihova 10-godišnja kći Azaria je upitala roditelje o vijestima koje se nezaustavljivo šire svijetom. Tada su shvatili da je vrijeme da razgovaraju s njom.

Kad su Hurtt i Mckinzie ispričali Azariji o ubojstvu Georgea Floyda i nemirima koji su uslijedili, djevojka se raspala.

@jamieleehurtt

TikTok is trying to delete this vid! PLS LET THIS CONT. to go viral! BLACK LIVES MATTER!!! Harsh reality! SUPPORT##blacklivesmatter ##blackkidsmatter

♬ original sound - jamieleehurtt

"Mogla bih umrijeti zbog boje kože", rekla je kroz suze, u trenutku koji je Hurtt uhvatila kamerom.

Mckinzie, koji je ustvari Azarijin očuh, vidno se uznemirio i odgovorio joj da mu je žao prije nego što ju je zagrlio.

"Ona uopće nije emotivna osoba, zato nas je i dotuklo kada smo vidjeli da plače", rekla je potresena majka u razgovoru za Today.

Kako je ispričala, snimku nije namjeravala objaviti na društvenim mrežama, već je željela zabilježiti taj trenutak samo za obitelj, no nije očekivala da će se djevojčica rasplakati. Kasnije se predomislila.

Samo nekoliko sati nakon objave video je postao viralan te je dosad pregledan više od 4,4 milijuna puta.

Pročitajte više