Spisateljicu napali zbog fotografije na kojoj se izdaja i pije vino

Foto: Instagram

SPISATELJICA Giovanna Fletcher našla se na udaru oštrih komentara zbog fotografije koju je objavila, a na kojoj se izdaja i istovremeno jede čokoladu i uživa u čaši bijelog vina.

“Glupo pitanje, ali zar se možeš izdajati i piti vino?”, upitao ju je vrlo brzo jedan pratitelj.

“Izdajanje i pijenje alkohola nije dobro, ne preporučuje se, i beba dobiva dozu alkohola kroz mlijeka. Mnogi će reći da to nisu znali, a ja ću odgovorno nešto popiti nakon što sam ovo vidjela”, dodala je druga.

Neki su ipak odlučili stati na stranu omiljene spisateljice.

“Znala sam da će se odmah pojaviti savršene majke. U redu je popiti piće dok se doji, pokazala su to istraživanja. Ovo joj je treće dijete i zna što radi. Gospođo, uživajte u vinu!”

“Uživaj u vinu. Ljudi se očito trebaju ponovno educirati o dojenju, odnosno izdajanju, i pijenju”, poručila je druga mama.

Fletcher je i sama odgovorila na kritike.

“Nikad ne osjećam potrebu da se opravdam, ali. Max ide spavati u 19 i ne budi se za hranjenje do 3 sata. Mala čaša vina nakon što je otišao na spavanje je u redu po mom mišljenju. Također, moje tijelo nije čarobna mašina i vino ne ide direktno iz usta u moje grudi kao da sam u animiranom filmu Tom i Jerry. Mlijeko koje izdajam nije još zahvaćeno”, smatra Fletcher i dodaje kako je i sama razgovarala sa stručnjacima i istražila ovu temu.

“Nikad ne bih popila više od male čaše vina, ne zbog mlijeka koje uvijek mogu izvaditi iz hladnjaka ako Max iznenada ogladni, već kako ne bih izgubila kontrolu. Svi donosimo odluke temeljem drugačijih okolnosti, uvjerenja i iskustava”, poručila je.

Stručnjaci s Kraljevskog sveučilišta ginekologa i primalja u Velikoj Britaniji preporučuju apstinenciju od alkohola u trudnoći i dok majka doji, dok je Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije blaža po tom pitanju.

“Postoje neki dokazi da pijenje više od dvaju alkoholnih pića na dan može utjecati na razvoj djeteta. Povremeno pijenje vjerojatno neće štetiti dojenčetu. Majkama koje doje preporučuje se da ne piju više od jedne do dvije doze alkohola jednom ili dva puta tjedno”, stoji na njihovoj web stranici.

Kad je u pitanju žestoko piće, dozom se smatra 25 ml, kod piva to je 250 ml, a kod vina 125 ml, iako mjere treba prilagoditi ovisno o jačini pića.

Pročitajte više