Stravičan izazov širi se među tinejdžerima na TikToku, pripazite na djecu

Foto: Twitter

SKULL-BREAKER izazov širi se brzinom munje društvenom mrežom TikTok. Međutim, iznimno je opasan i roditelji su s razlogom zabrinuti.

Sudeći prema videozapisima koji kruže internetom, izazov zahtijeva da tri osobe stanu pred kameru. Dvije koje stoje s vanjske strane moraju istovremeno skakati, a onda se uključuje i treća koju je potrebno pri skoku udariti u noge kako bi izgubila ravnotežu i pala. Pri takvom padu najčešće se bilježe ozljede glave pa otuda potječe i naziv izazova Skull-Breaker.

Brojna djeca, uglavnom tinejdžerske dobi, nakon upuštanja u ovaj izazov bila su hospitalizirana pa se panika širi društvenim mrežama. 

Jedna majka na Facebooku je progovorila o posljedicama koje je ovakva šala ostavila na njenog sina. Dječak je pri padu na leđa i glavu izgubio svijest. Prevezen je u bolnicu gdje je završio na šivanju, dijagnosticirana mu je ozljeda glave te je izgubio dva prednja zuba.

S djecom je potrebno otvoreno porazgovarati i pojasniti im da ne nasjedaju na viralne izazove koji mogu završiti tragično, savjetuju stručnjaci.

Pročitajte više