Super popularna igračka iz djetinjstva sada je postala pravi telefon

Foto: Fisher-Price

DOK mnoge tvrtke pokušavaju retro igračke vratiti na police i probuditi nostalgiju kod odraslih, Fisher-Price ide drugačijim putem. Njihov kultni telefon, kojim se mališani igraju već 60 godina i nasljeđuju ga iz generacije u generaciju, postao je potpuno funkcionalan dodatak za pametne telefone koji se doista može koristiti za upućivanje ili primanje telefonskih poziva.

Ova igračka je u posljednjih 60 godina nadograđivana kako bi bila sigurnija za djecu, ali u osnovi je potpuno isti kao i kad se prvi put pojavio u trgovinama. Kotrlja se, oči mu se okreću, kao i brojčanik, a pokreće ga dječja mašta. No ova nova verzija ima Bluetooth i punjive baterije. 

Tako se "igračka" povezuje s pametnim telefonom putem Bluetootha pa se okretnim brojčanikom doista može nazvati nekoga. Također, dizanjem slušalice može se odgovoriti na poziv. 

Poklapanjem slušalice prekida se poziv, napaja se putem micro USB priključka, a baterija je dovoljna za devet sati razgovora ili 72 sata u stanju pripravnosti. 

Jedini nedostatak je cijena. Dok je cijena igračke u Americi 10 dolara ili 65 kuna, za ovaj Bluetooth model potrebno je izdvojiti 60 dolara, odnosno 386 kuna. Nostalgija nije jeftina.

Pročitajte više