Teta u vrtiću moli roditelje da djeci skrate vrijeme ispred ekrana, nastala rasprava

Screenshot: TikTok

ODGOJITELJICA Cassie Martinez na svom je TikToku poslala apel roditeljima da smanje količinu vremena koju djeca provode ispred ekrana. Na popularnoj platformi podijelila je svoje nepopularno mišljenje, za koje je istaknula nekoliko dobrih razloga. 

"Stvarno mislim ovo na najljepši mogući način. Ako ste mama, tata ili netko odgovoran za djecu koju odgajate, molim da odložite mobitel, uzmete tablet i razgovarate sa svojom djecom", započela je Cassie u videu. Istaknula je da tehnologija negativno utječe na djecu, posebno na obrazovanje.

"Tehnologija nam uništava obrazovanje. Umjesto da ih podučavamo akademskim stvarima, moramo ih učiti osnovama kao što su 'molim' i 'hvala'. Zašto? Zašto moramo podučavati stvari kao što su 'reci molim te kad nešto trebaš'? Znala sam to kad sam imala dvije godine", ispričala je Martinez.

Ovim videom nije htjela napasti roditelje koji dopuštaju djeci da koriste tehnologiju. I sama je majka koja to radi, ali voljela bi da roditelji smanje vrijeme koje djeca provode ispred ekrana i više razgovaraju s njima. "Tehnologija je stvar. Ali uništava naše društvo. Uništava našu djecu. Naša djeca ne znaju razgovarati. Naša djeca ne znaju razgovarati jedni s drugima", dodala je u videu.

@mrs.cassiemartinez I am begging you! #alittle #technology #kindergarten #kindergartenteacher #kindergartenlife #teacher #unpopularopinion #dontcomeforme #hearmeout #begging ♬ original sound - Cassie Martinez

U komentarima su se mnogi korisnici TikToka složili s Martinezom te su napisali da je roditeljima u većini slučajeva lakše djeci dati tehnologiju, nego razgovarati s njima. 

"Svi žele djecu, ali puno njih zapravo ne želi biti roditelj." "Današnji roditelji su lijeni, ne žele se zamarati s djecom, što je jako tužno. U potpunosti se slažem s vama." "Bizarno je da je netko ovo uopće morao reći." "Nije problem u tehnologiji, problem je u roditeljima." - neki su komentari ljudi koji su se složili s Martinezom.

Iako se većina složila s njom, javili su se i oni koji nisu istog mišljenja. Kao problem navode to da se u američkim školama aktivno koriste tableti na nastavi.

"Sve ste dobro rekli, ali problem je i u tome što djeca već u ranoj dobi koriste tablete u školama i vrtićima." "Iako se slažem s vama, pitam se zašto djeca već u prvom razredu dobiju tablete na korištenje." "Nije samo do toga što koriste tehnologiju doma. Moje dijete je prvi dan škole više od pola vremena provelo na tabletu. To im je prirodno, kao što su nama bile bilježnice", neki su od komentara.

Pročitajte više