U deset godina dobili su 11 beba, idu na spoj jednom u 12 mjeseci, ali žele još dvoje

36-GODIŠNJA Courtney Rogers 2008. godine udala se za 32-godišnjeg Chrisa Rogersa. U to vrijeme je bila djevica, a devet mjeseci nakon sudbonosnog da stigla je njihova prva beba. Od tada nije dana bila bez trudničkog trbuha. Do danas je rodila desetero djece, a 11. je na putu. 

“Uživam u trudnoći. Volim kada u meni raste drugo biće, zamišljam kako će izgledati i biram imena”, rekla je Courtney za Daily Mail.

Roditelji su šest dječaka i četiri djevojčice u dobnom rasponu od devet mjeseci do 10 godina. Svi se školuju kod kuće. Obitelj mjesečno na hranu troši oko 1200 dolara, odnosno 8340 kuna. Djeca nasljeđuju odjeću, a ono što moraju kupiti traže na sniženjima i akcijama. Jednom godišnje obitelj odlazi na jednotjedni odmor. Kampiraju u blizini rođaka i za troškove putovanja moraju izdvojiti oko 1000 dolara ili 7000 kuna.

Courtney i Chris uspijevaju jednom godišnje otići na spoj bez djece. Posljednji put to su učinili u studenome prošle godine, kada su im prijatelji čuvali djecu.

“Prošetali smo gradom i pojeli nešto u restoranu. Posjetili smo par trgovina, bilo je lijepo i uživali smo malo nasamo”, prisjetila se Courtney.

No svoju obitelj ne namjeravaju prestati širiti. Želja im je imati 12-ero djece. 

“Moj suprug je najstarije od desetero djece i prije braka smo se znali našaliti da ćemo imati isto toliko klinaca. Nama je normalno imati nekoliko djece u pelenama i hrpu u kolicima”, ističe Courtney.

Ova majka ni u jednoj trudnoći nije patila od jutarnjih mučnina, a kontracepcijska sredstva ne koristi.

“Neki misle da je to zbog vjere, ali nije. Nikad mi nije bila ugodna pomisao da pijem pilule”, pojašnjava. 

Imena njihove djece su Clint (10), Clay (8), Cade (7), Callie (6), Cash (5), blizanci Colt i Case (4), Calena (2), Caydue (21 mjesec) i Coralee (10 mjeseci). Courtney je imala sedam vaginalnih porođaja i dva carska reza te, nažalost, dva pobačaja. 

Njihov dan počinje u 7:30 sati ujutro. Sva djeca ustaju do 8 i onda slijedi doručak. Starija djeca pomažu u kućanskim poslovima, pomažu raščistiti stol nakon doručka, a onda počinje i njihov školski dan. 

“Kad je dan dobar, operem tri perilice rublja”, kazala ja Courtney. 

Svi pomažu oko pripreme ručka, a onda je vrijeme za popodnevni odmor. Neki spavaju, neki gledaju filmove. Chris, pastor u lokalnoj crkvi, dolazi s posla do večere. Žive u kući s pet spavaćih soba, a imaju i nekoliko domaćih životinja. 

Courtney se ne namjerava odmarati između trudnoća, što nije činila ni do sada, ali preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je napraviti pauzu od 18 do 24 mjeseca između dva porođaja. 

Pročitajte više