Uz ove male promjene postat ću još bolja mama, obećavam!

Foto: 123rf

MA koliko vrijedne i predane bile mame uvijek mogu biti još bolje. Ne nužno još marljivije ili predanije obitelj, već predanije sebi - s ciljem da postanete zadovoljnije svojim životom jer to je klika koja mnogim mamama često nedostaje kada svoju obitelj stave previše ispred sebe. A nezadovoljstvo samom sobom često je nezadovoljstvo koje projiciramo i na one kojima želimo samo veliku sreću i zadovoljstvo. Kontdradiktorno, ali logično. 

Zato stavite pred sebe svoje nove ciljeve, dokučite ih i postanite zadovoljnija žena, a ne samo predana mama. 

Poboljšajte svoje zdravstveno stanje. Često zbog mnogo obaveza mame zapostavljaju sebe same. Riješite se nakupljenih kilograma, popravite krvnu sliku, hranite se zdravije i više vremena provodite s klincima u prirodi! Čak i najobičnija šetnja učinit će vas sretnijima i zdravijima.



Naučite nešto novo. Već godinama imate skrivenu ljubav prema određenom hobiju, no nikada ne ostaje dovoljno vremena kako bi se posvetili sebi? Sada je vrijeme da to promijenite. Izrada nakita, uzgoj začinskog bilja ili odlazak na jogu uklopit će se u vaš raspored uz malo bolje planiranje vremena.

Posvetite više vremena obitelji. Svijet neće propasti ako jedan dan odlučite da vam se ne da kuhati. Umjesto toga se s klincima spustite na pod u najdražoj pidžami i igrajte se satima. Čišćenje? Može pričekati do sutra!

Imajte više vremena za sebe. Neka tata preuzme igru s klincima, a vi si za to vrijeme priuštite mirisnu kupku ili lakiranje noktiju. Kada ste zadnji put imali vremena napraviti piling za tijelo i masku za kosu držati više od 10 sekundi? Ne ustručavajte se partnera tražiti pomoć, zna on da vi zaslužujete malo vremena za sebe.

Definirajte svoje ciljeve. Želite li napredovati na trenutnom poslu, promijeniti posao ili raditi od kuće? Želite naučiti novi strani jezik ili trenirati nešto? Važno je odlučiti što zapravo želite kako bi se mogli posvetiti ispunjavanju ciljeva.

Budite podrška svi mamama. Ne osuđujte druge majke zbog različitih metoda odgoja i pristupa. Iz različitosti možemo mnogo toga novog naučiti. Mislite da je majka sebična ako previše vremena posvećuje sebi? Sjetite se da ni vi ne volite da vas drugi osuđuju zbog vaših osobnih odluka na koje imate pravo!

 

Pročitajte više