Vapaj majke: "Ne govorite mi više da sam smiješna jer ne želim da ljubite mog sina!"

Foto: Facebook

BEBE se ne mogu boriti s virusima odraslih ljudi, još uvijek nemaju toliko razvijen imunitet niti da se othrvaju niti da si pomognu ublažiti bolest i zato, molim vas, prestanite ljubiti tuđe bebe! Nikada ne znate što se može izroditi od vaše nevine puse.

"Ja sam to nažalost naučila na teži način kada je moj mali 14-mjesečni Oliver dobio takav herpes radi kojeg je četiri dana boravio u bolnici, u takvim mukama koje ne bih poželjela niti neprijatelju!

U ovom trenutku ne krivim doista nikoga jer ne mogu znati od koga je to Oliver točno pokupio, ali baš zato što je virus herpesa toliko nevidljiva prijetnja onih koji ga imaju u svom tijelu, zaista ne dajte da vam dijete ljubi bilo tko. Znam da su bebe neodoljive, ali ako ih volite i ako vam je stalo do njihovog zdravlja - ne gnjavite ih. Zato sam ovo objavila - ne da ikoga okrivim već da pokažem što se sve može dogoditi.

Oliverovi simptomi počeli su kao vodene kozice, primijetila da sam da se pojačano svrbi po nogicama, no kada mu je izbio grozan osip s plikovima javili smo se liječniku koji je ustanovio da je Oliver zaražen herpesom i da će virus ostati u njegovom tijelu zauvijek.", napisala je očajna mama Amy Stinton.

Riječ je o virusu herpes simplex koji je jako čest kod odraslih ljudi, procjenjuje se da ga u Americi ima osam od deset ljudi, iako se često ne pojavljuje na koži svatko tko ga nosi u sebi potencijalni je prenositelj. A problem je taj što ga zaražena osoba nosi u svom tijelu doživotno i cijelo je vrijeme potencijalni prijenosnik iako možda u određenom trenutku nema vidljivih simptoma.

Upravo je stoga nelogična želja ljudi koji su svjesni da nose virus u sebi, a svejedno im ne pada na pamet da bi baš zbog njega trebali paziti kako se ophode s malom djecom.

 

Pročitajte više