Velikogoričani imaju najbolji projekt u Europi: Svako dijete će pravilno sjediti

Foto: Printscreen

JEDNOSTAVNA i fantastična ideja.

Upravo je to zaključila komisija kada je vidjela zanimljiv izum koji su im predstavili klinci iz velikogoričkog informatičkog kluba VEL_IK. Naime, ovi mladi izumitelji sudjelovali su na globalnom micro:bit izazovu gdje je njihov projekt osvojio nagradu za najbolji projekt u Europi.

O čemu je točno riječ?

Zaklada Micro:bit, u suradnji s World’s Largest Lesson, otvorila je natječaj na temu nezaraznih bolesti i sigurnosti, a informatički klub VEL_IK pozabavio se čestim problemom kod svojih vršnjaka (ali i odraslih) -neispravnim sjedenjem.

Konkretno, osmislili su uređaj koji će upozoriti dijete da ispravi kralježnicu i tako vas spasiti od neprestanog ponavljanja istog upozorenja kada vidite vaše dijete koje se (opet) potpuno savilo iznad stola.

"Pomoću micro:bit uređaja napravili smo pomagalo koje će zvučnim i vizualnim signalima upozoriti dijete, njegove roditelje, učitelje ili prijatelje na nepravilno držanje i poticati samo dijete da uspravi kralježnicu i održava pravilno sjedenje. Ocjenjivači projekta ocijenili su ideju jednostavnom i fantastičnom zato što je lako primjenjiva na sve uzraste ljudi", objasnili su iz kluba za Cityportal.

Kako cijela stvar funkcionira možete pogledati u videu objavljenom na Facebook stranici kluba:

Pročitajte više