Viralni TikTok trend tjera djecu da kradu u školi i objavljuju to na internetu

Foto: 123RF

TIKTOK je trenutno jedna od omiljenijih društvenih mreža, a njegova popularnost osobito je rasla tijekom pandemije. Ljudi koji su vrijeme provodili kod kuće koristili su aplikaciju za zabavu i povezivanje s drugima. Međutim, putem nje se ponekad šire opasni izazovi i trendovi koji loše utječu na djecu i mlade.

TikTok je brzo zabranio i obrisao sve povezane sadržaje

Važno je da su roditelji u toku s trendovima u aplikaciji kako bi mogli razgovarati sa svojom djecom o tome. Prema Insideru i USA Todayu, TikTok je dosad već zabranio novonastali opasni trend, uklonivši sve povezane oznake, ali to ne znači da ga djeca i dalje neće pokušavati isprobati.

O čemu se radi?

Devious licks izazov podrazumijeva da djeca ukradu nešto iz svoje škole i onda objave fotografiju toga na internetu. Trend je stekao naglu popularnost, a djeca su uzimala svakakve predmete, od držača za sapun pa do projektora. Unatoč tome što mnogi na ovaj trend gledaju kao na bezazlenu podvalu, ipak se radi o krađi i važno je da djeca shvate koliko je to ozbiljno.

Glasnogovornik aplikacije rekao je da žele da internetska zajednica ostane sigurna i da će se potruditi biti odgovorni i promicati sadržaj koji nije štetan.

Odgovornost roditelja

Škole su postepeno javljale o gubitku svoje imovine, čak i uništavanju iste. Naglasak je stavljen na roditelje i potrebu da razgovaraju sa svojom djecom o ovom i sličnim trendovima jer premda je djeci sve to samo zabava, prisvajanje tuđeg vlasništva može dovesti do kaznenih prijava.

Pročitajte više