Zagrebački centar za trudnice i mlade majke uskoro će imati i tete čuvalice

Foto: Facebook

ZAGREB je u listopadu prošle godine dobio prvi centar koji objedinjuje savjetovanje, edukacije, vježbanje trudnica i žena, a sada su pokrenuli i crowdfunding kampanju kojom se prikupljaju sredstva za njegovo unaprjeđenje i proširenje.

Prikupljenim sredstvima SanaGravida centar planira uvesti više programa kao što su radionice o seksualnom odgoju za mlade i edukacije o prehrani te žele organizirati i opremiti dječji boravak u kojem će tete čuvalice paziti na djecu dok se mame rekreiraju na treningu, tečaju ili radionici. U planu je zapošljavanje dodatne fitness trenerice i stručnjaka te ulaganje u izradu web stranice, opreme za predavaonu, vježbaonu, radni materijal, literaturu, modele ljudskog tijela.

Cilj centra SanaGravida je potaknuti promjenu u našem društvu kroz edukaciju ljudi o zdravim navikama, o njihovim tijelima, trudnoći, porođaju, brizi za novorođenče i majku, brizi za njih same; mladima pružiti radionice o seksualnom zdravlju i prevenciji neželjenih stanja te kroz vježbanje i fizičku aktivnost pomoći ženama da prigrle svoje tijelo i zaborave apele globalnih medija i kratkotrajnih trendova koji već godinama doprinose porastu poremećaja u prehrani i narušavanju psihofizičkog zdravlja svih nas.

Voditeljica i vlasnica Valentina Sumpor objasnila je kako je došlo do ideje o centru SanaGravida te što ju je potaknulo da se usmjeri na rad s ovom posebnom nišom.

“U životu sam se susrela s problemima žena našeg društva i sama proživjela razne: od poremećaja u prehrani, pretilosti, do depresije zbog nedostatka znanja o vlastitom tijelu. Potreba žena koju sam prepoznala u društvu i, da budem iskrena, u samoj sebi je ono što me potaknulo na otvaranje centra SanaGravida za unaprjeđenje kvalitete života žena”, izjavila je Sumpor koja je uvjerena da se kroz edukaciju i fizičku aktivnost holističkim pristupom može potaknuti promjena u zajednici.

“Vjerujem da se može pomoći ljudima da pomognu sami sebi i ostvare kvalitetniji život. Surađujem sa svojom majkom Blaženkom Sumpor koja je primalja 34 godine, uz još par suradnica. One pružaju savjete, drže edukacije ženama o trudnoći i svemu što ona donosi te o ženskom zdravlju, a ja vodim centar, držim treninge za trudnice i žene svih dobi, vježbe disanja i meditacije”, dodaje.

Centar SanaGravida je otvorio svoja vrata u listopadu prošle godine na adresi Ilica 117 1a u Zagrebu i otada je kroz njihove tečajeve o trudnoći, savjetovanja i treninge prošlo 87 žena.

Pročitajte više