Zašto je dobro svaki dan malo izmasirati stopala

Foto: Pinterest

NEVAŽNO bole li vas noge, stojite li po cijele dane ili ste trudne te patite od tešških i otečenih nogu stopala je dobro masirati iz brojnih zdravstvenih razloga.

Samo nekoliko minuta dnevno i ovom ćete se radnjom opustiti i učiniti višestruku korist na svoje zdravlje. Trudnice pogotovo, jer će vas masaža opustiti, smanjiti otok u nogama, a ukoliko ste u posljednjem tromjesečju, masažom stoapla možete utjecati i na nesanicu. 

Taban je, baš kao i dlan, prepun točaka čije stimuliranje ima snažan utjecaj na organe u čitavom tijelu - od zubiju, uha, glave, bubrega, probavnog trakta, reproduktivnih organa, bolnih koljena, kostiju, do astme, dišnih puteva i druge organe.
 
Patite li pritom od nekih određenih boljki ili bolesti, želite li prevenirati ili poboljšati lošije zdravstveno stanje pojedinih organa, posvetite se svojim stopalima. Nekoliko minuta dnevno s ciljanim pritiskanjem i masažom na određenim dijelovima prstiju i tabana učinit ćete pravo malo čudo vlastitom organizmu.
 
Govorimo naravno o klasičnoj refleksologiji čiji je cilj prevencija i poboljšanje stanja organa i organizma uopće. Teško da će refleksologija izliječiti velike boljke, no svakako ima moć ublažiti tegobe. Da ne govorimo o tome koliko će i sama masaža utjecati na blagotvorno opuštanje i otklanjanje stresa. 


 
I ne samo to - masažom stopala možete potaknuti bolju memoriju, pospješiti seksualnu želju, potaknuti mršavljenje i još štošta drugo. 
 
Zapamtite - nekoliko minuta dnevno, a ukoliko imate zlatnog supruga, uvedite novu rutinu u vaš skladan odnos. Neka vas mazi i razmazi. Za vaše zdravlje i vaš odnos. 
 
I obvezno malo prostudirajte ovu bogatu kartu točaka i mjesta za masažu, čak i ako nemate zlatnog muža. Imate svoje ruke i nekoliko minuta navečer, onako, dok se pripremate za spavanje. 

Isti princip možete primjeniti i na svojim bebicama, posebno ako pate od klasičnih bebi boljki poput grčeva u trbuščiću, zubića ili punog nosića.


 

Pročitajte više