Žena daje dijete na posvajanje jer je donor sperme lagao o svom obrazovanju

Foto: Shutterstock

30-GODIŠNJA stanovnica Tokija vjerovala je da je pronašla uspješnog Japanca s obrazovanjem na Sveučilištu Kyoto i imala je spolne odnose s njim nekoliko puta u pokušaju da zatrudni, prema japanskim medijima.

Žena već ima jedno dijete sa svojim sadašnjim mužem, ali je odlučila zatrudnjeti s donorom kada je saznala da njezin muž ima nasljedni poremećaj koji bi se mogao prenijeti na njegovo potomstvo. Potražila je pomoć društvenih mreža kako bi pronašla savršenog kandidata.

Preokret

Napori su se isplatili u srpnju 2019. No ubrzo nakon što je zatrudnjela, saznala je da je biološki otac njenog nerođenog djeteta zapravo oženjeni Kinez koji nije pohađao prestižno istraživačko sveučilište. Žena je odlučila dati dijete na posvajanje jer je već bilo prekasno za prekid trudnoće.

Ona ga sada tuži za prevaru te zahtijeva 19 milijuna kuna odštete jer su joj njegove laži, kako kaže, prouzrokovale emocionalne probleme.

Japanska industrija doniranja sperme uglavnom je neregulirana, prema istrazi Vice Newsa. Komercijalna umjetna oplodnja je rijetka, a ograničena je samo na heteroseksualne bračne parove. Situacija je mnoge roditelje primorala da puno toga uzmu u svoje ruke. "U Japanu ne postoji javni sustav ili pravni sustav za doniranje sperme", rekao je ženin odvjetnik na tiskovnoj konferenciji u utorak.

Naime, Mizuho Sasaki, djelatnik socijalne skrbi za djecu u Japanu, nazvao je ženu "plitkom" u izjavi za Vice jer se odnosi prema djetetu kao predmetu. Sasaki je dodao: "Ali mislim da je bolje ostaviti dijete s nekim tko može biti dobar udomitelj", piše The New York Post.

Pročitajte više