Žena od supruga traži 23 tisuće kuna mjesečno jer je kod kuće i podiže dijete

Foto: Instagram

ANONIMNA žena se našla na meti kritika nakon što je priznala da smatra da bi joj suprug trebao davati plaću jer podiže njihovo dijete.

Naime, majka iz Amerike na Redditu je tražila financijski savjet otkrivši da bi voljela imati plaću od 3500 dolara, odnosno više od 23 tisuće kuna. Tim iznosom bi pokrila troškove koje iziskuju dijete i kućanski poslovi, ali bi joj i ostao džeparac za ‘zabavne stvari’.

“U braku smo četiri godine i imamo 18-mjesečnu bebu. Složili smo se da budem domaćica zbog našeg sina, ali osjećam da nemam nikakvu kontrolu nad financijama”, pojasnila je situaciju.

Dodala je da njen suprug dobro zarađuje, ali je skroman u pogledu onoga što smatra nepotrebnom potrošnjom.

“Priznao mi je da je takav kad smo se upoznali, ali tada sam imala vlastitu plaću s kojom sam mogla raditi što želim”, kaže.

Zatim je pojasnila da uživa jesti vani i ići u shopping, baš poput svake ‘normalne’ osobe.

“Sad kad sam doma, svađamo se svaki put kad poželim kupiti bilo što što stoji više od tisuću kuna. To znači da ako izađem i poželim kupiti odjeću, šminku, pojesti nešto ili se počastiti, a iznos prelazi tisuću kuna, moram ga nazvati i prethodno se s njim savjetovati”, napisala je i dodala da to smatra poniženjem te je upitala druge korisnike foruma bi li bilo u redu da od njega traži mjesečni džeparac.

Naime, kako kaže, smatra da bi mjesečno na sebe mogla, zahvaljujući suprugovim primanjima, potrošiti 6000 kuna.

Forumaši smatraju da nije realna i da je sebična.

“Čini mi se da ti je dosadno jer si kod kuće i želiš trošiti novac na sebe samo zato što možeš. Na sebe želiš mjesečno trošiti 6000 kuna? To je previše novca i zvuči kao da te drži na uzici jer bi potrošila na sebe svaku lipu koju možeš”, upozorio ju je jedan korisnik Reddita.

Mnoge je šokirao upravo iznos koji očekuje od supruga.

“Možda mi je ovo čudno jer živim u drugačijem financijskom okruženju, ali raspraviti svaki trošak iznad tisuću kuna za mene je fer”, smatra drugi.

“Želiš biti financijski neovisna žena, a mama si koja ne radi. Tako se i ponašaj”, zaključak je trećeg.

Pročitajte više