Žena rodila blizance pa si oduzela život, evo na što upozorava njezin suprug

Foto: GoFundMe

TYLER Sutton, policajac iz Massachusettsa, slomljen je nakon smrti svoje supruge. Ariana Sutton oduzela si je život devet dana nakon što je 22. svibnja ove godine rodila blizance.

Ariana je i nakon rođenja prvog djeteta, prije četiri godine, iskusila postporođajnu depresiju. Zbog toga je Tyler ovoga puta bio nervozan i oprezan, ali i optimističan.

"Biti majka bila joj je omiljena stvar pa sam mislio da je oprez dovoljan", ispričao je za Today.

Unatoč tome što je svaki tjedan odlazila kod psihologa i imala je plan, 36-godišnja majka je odlučila okončati svoj život. Za potporu obitelji je pokrenuta crowdfunding kampanja, kojom je prikupljeno gotovo 350 tisuća eura u mjesec dana.

"Nažalost, prerano rođenje blizanaca Everly Irene Sutton i Rowana Stephena Suttona donijelo je nepredviđene izazove i stavilo ogroman pritisak na Arianino mentalno zdravlje", stoji u opisu kampanje.

"Unatoč njezinim neumoljivim naporima da potraži pomoć, teret postporođajne depresije postao je prevelik."

Nije bilo znakova da nešto nije u redu

Tyler se sada prisjeća da su oboje bili uzbuđeni zbog rođenja blizanaca.

"Nije bilo znakova da nešto nije u redu. Stalno se šalila na račun svojih otečenih gležnjeva i govorila je da jedva čeka popiti veliku šalicu kave. Nisam ni sanjao da bi se ovo moglo dogoditi", prepričao je za Today.

Kad je Ariana rodila, njezine bebe su odvedene na odjel neonatalne intenzivne njege, a suprug nije mogao doći do nje. Sada poziva druge da pripaze na znakove postporođajne depresije i psihoze. Sjeća se da je Ariana nakon rođenja prvog djeteta razvila graničnu opsesiju čistoćom i opskrbom vodom.

"Bila je zabrinuta da u našoj vodi iz slavine ima štetnih tvari i nazvala bi odjel za vodoopskrbu u gradu kako bi s njima razgovarala o tome. Čak i nakon što su je uvjerili da je sve u redu, nije se mogla opustiti", rekao je Tyler, koji je uzeo slobodne dane kako bi čuvao svoju ženu. To je samo pogoršalo situaciju.

"Ležala bi u krevetu i plakala jer je imala osjećaj da ja sve radim umjesto nje i da je ona loša majka."

Na kraju mu se požalila na "glas" u glavi koji joj govori da je za sve kriva.

"Očito više nije mogla čuti ništa osim tog glasa", zaključio je shrvani suprug.

>> Što je postporođajna psihoza i po čemu se razlikuje od postporođajne depresije?

Pročitajte više