5 najboljih mirisa za tvoju spavaću sobu

Foto: Shutterstock

STAVLJANJE svijeće u spavaću sobu nije zahtjevan posao.

No, odabir pravog mirisa za tvoj mali hram, to je ipak nešto teži posao. Upravo zato, mi ti donosimo 5 najboljih mirisa, s kojima sigurno nećeš pogriješiti.

1. Drvo
 
Ako se pitaš zašto drvo, odgovor je jednostavan: jer miriše na prirodu, mir, cvrkut ptica, duži odmor ili samo vikend, daleko od ljudi, mailova i živciranja.
 
2. Kamilica
 
Već znaš sve o blagodatima čaja od kamilice. A ako osjećaš blagu mučninu, i svijeća s tim mirisom mogla bi ti pomoći. Zapali svijeću sat vremena prije spavanja, a stručnjaci otkrivaju - bit će to najbolji spavanac ikad.
 
3. Lavanda
 
Jedan od naših omiljenih mirisa, znanstveno dokazano pročišćava tijelo i um. Također, miris lavande usporava aktivnost simpatičkog živčanog sustava te ti tako pomaže da se bolje nosiš sa stresom.

4. Ruža
 
Osim što je miris jako ugodan, on ima i nevjerojatnu sposobnost da ti pomogne ojačati pamćenje. Tako će ti mirisna svijeća s mirisom ruže pomoći da bolje obaviš neki zadatak ili brže naučiš gradivo za ispit.
 
5. Jasmin
 
Posljednji na listi, ali ne i manje vrijedan, je miris jasmina. Svježi miris zaželjet će ti najbolju dobrodošlicu kući nakon dugog i napornog dana na poslu. Kako prenosi The Telegraph, miris jasmina dovoljno je jak da natjera grupu miševa da prestanu s nekom aktivnosti te se skupe tiho u kutu.