Anina seksi kuhinja: Idemo na piknik!

DRAGE naše Rouge kuharice, ove vas subote vodimo na piknik! S obzirom na to da je piknik uživanje u hrani na otvorenom, za njega nam je potrebna brza i praktična hrana, stoga vam donosimo recepte za ukusne sendviče te muffine punjene vanilijom i višnjama. Ove slatke zalogajčiće lako je spakirati u svaku košaru, pa je dovoljno samo da dodate salatu, vino ili sok te dekicu - i spremne ste za svoj romantični piknik.

Zapečeni sendviči sa sjemenkama

Potrebno:


8 kriški tamnog kruha
200 g naribanog sira edamera
150 ml kiselog vrhnja
1 žlica suncokretovih sjemenki
1 žlica sjemenki buče
100 g kukuruza šećerca
2 fileta kisele paprike

Priprema:
Naribani sir stavite u duboku zdjelu. Dodajte kiselo vrhnje, sjemenke suncokreta i buče, kukuruz i narezane filete kiselih paprika. Kriške kruha stavite na veći lim, popecite ih u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 5 minuta. Nakon toga na svaku plošku kruha stavite 1 do 2 žlice pripremljenog nadjeva i zapecite još oko 10 minuta.

Pohani sendviči s piletinom i sirom

Potrebno:


1 glavica luka
300 g pilećih prsa
100 g tvrdog sira (Gauda)
2 jaja
paket tost kruha
maslac
krušne mrvice

Priprema:

Pileća prsa narežite na kockice i začinite po želji. Na maslacu ispržite sitno nasjeckani luk te kad dobije zlatnu boju, dodajte piletinu a zatim na kockice narezani sir. Kada je piletina pečena i sir otopljen, sklonite s vatre i sve dobro promiješajte. Svaku krišku tosta razvaljajte valjkom te na polovicu stavite žlicu nadjeva i preklopite da dobijete trokut. Sendviče uvaljajte u umućena jaja pa u krušne mrvice i pecite na maslacu s jedne i druge strane.

Piknik muffini od višnje


Potrebno:

2 jaja
150-180 g brašna
1/2 prašak za puding od vanilije
pola praška za pecivo
50 ml ulja (može i maslac)
100 - 150 ml mlijeka
70 g šećera
100 - 200 g višanja (smrznutih, svježih, iz kompota…)
1 vrećica Bourbon Vanilla vanilin šećer
par kapi ekstrakta od vanilije

Priprema:

Pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. U jaja umiješajte ulje, mlijeko i par kapi ekstrakta vanilije. Brašno pomiješajte s praškom za puding od vanilije i praškom za pecivo te ga umiješajte u smjesu s jajima. U kalupe stavite po žlicu smjese te pecite 5 minuta u zagrijanoj pećnici na 200°C. Nakon 4-5 min ih izvadite i poslažite višnje na muffine te preko višanja stavite još žlicu smjese da pokrije višnje u potpunosti, odnosno do vrha kalupića.Vratite tepsiju u pećnicu te nastavite peći još 10-15 minuta na 180°C.