Anina seksi kuhinja: Talijanski specijaliteti na Rouge način

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote se selimo u Italiju, barem to se menija tiče. Za Vas smo pripremile ukusne talijanske specijalitete, cannellone sa sirom i špinatom te osvježavajuću pana cottu za desert. Isprobajte naše jednostavne recepte i bon appetit!

Cannelloni sa špinatom i sirom

Potrebno:

0.5 kg špinata

50 dkg svježeg kravljeg sira

10 dkg naribanog parmezana

0.5 l bešamel umaka

25 dkg cannellona

muškatni oraščić

maslac

Priprema:

Špinat očistite, odstranite mu peteljke, operite i kuhajte 10 minuta u slanoj vodi. Procijedite ga i narežite. U zdjeli pomiješajte špinat, kravlji sir i dio parmezana, začinite muškatnim oraščićem i paprom. Cannellone napunite smjesom i stavite u maslacem i bešamelom namazanu posudu. Prelijte cannellone ostatkom bešamela, pospite parmezanom i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Pana Cotta


Potrebno:

1 l vrhnja za šlag

3 žlice šećera

1 mahuna vanilije

2 paketića listića želatine

400g šumskog voća (zaleđeno)

4 vanilin šećera
Priprema:

Vrhnje postepeno zagrijavajte sa šećerom te dodajte par kapi ekstrakta od vanilije.Kad je zakuhalo umiješajte želatinu koju ste prethodno otopili u vodi prema uputama na pakiranju. Panna cottu ulijte u kalup ili više manjih i pustite da se stisne. Pustite da se stisne u hladnjaku najmanje trik sata. Voće zakuhajte s vanilin šećerom i prelijte preko ohlađene pana cotte te poslužite.

Psst! Ana nosi Liscin kupaći kostim Dubai (444kn) i tuniku Long Beach (282 kn)