"Dragi, može doručak u krevet?": Dokazano je da ženama treba više sna nego muškarcima!

Foto: Lisca, Wildfox, Ilustracija Index

UVIJEK djeluješ umorno i neispavano, dok tvoja bolja polovica bezbrižno i s osmjehom na licu prolazi kroz dan. Čak i kad spava nekoliko sati manje od tebe?

To nije ništa čudno, kažu stručnjaci koji su nedavno proveli ispitivanje na američkom sveučilištu Duke.

Istraživanje na temu sna provedeno je na muškarcima i ženama, a pokazalo je kako ženama jednostavno treba puno više sna od muškaraca, izvještava College Candy.

Razlog?

Dok muškarci uglavnom uzimaju samo zadatke koje mogu izvršiti, žene su često namjerno ili nenamjerno pretrpane obvezama koje svakodnevno moraju izvršavati.

Tu se ubrajaju škola, fakultet ili posao, djeca, kućanske obveze, pokušavanje da uvijek izgledamo dotjerano te društvene obveze poput sastajanja s prijateljicama te pomaganja roditeljima.

Uz to, žene su pod većim psihičkim pritiskom jer ih više pogađaju mišljenja i opaske iz njihove okoline te si često i same stvaraju stres zbog razmišljanja o podloj kolegici, bivšem dečku ili susjedi koja ih živcira.

Sve to dovodi do zaključka da su žene svakodnevno pod većim psihičkim i fizičkim stresom pa se tako i više umaraju od muškaraca i zato trebaju više sna.

Oprez!

Nedovoljna količina sna može dovesti do problema sa zdravljem pa je važno dopustiti si zdravih 7 do 8 sati odmora kad god imate priliku.

Predlažemo...

Neka danas on napravi kavu i doručak, znanstvenici kažu da mu ionako treba manje sna. ;)



Psst!
Sexy kompletić i simpatičnu pidžamu nabavite u web shopu branda Lisca!