Druga cura odmah nakon prekida? Razlog bi vas mogao itekako iznenaditi

Foto: G2000

PREKINULI ste. Ti si našla utjehu u čokoladi i prijateljicama, a on u drugoj. O čemu se točno radi?

Pitali smo se zašto muškarci puno brže nakon prekida nađu novu partnericu? Prvo što bi svatko pomislio je zato što mu nikad ni nije bilo stalo kako treba te zato što su njegovi osjećaji bili lažni. No, prema portalu YourTango, iako su takve pretpostavke potpuno logične, mogla bi se iznenaditi.
 
Muškarci, kao i mi, emocionalno ulažu u svoju vezu. Kad se ona prekine, ostaje velika praznina. No, muškarci imaju mnogo veći problem s javnim pokazivanjem toga da ih je prekid zabolio i da pate. Takvo im ponašanje nije prihvatljivo, jer smatraju da će time biti žrtve ismijavanja i sažaljevanja. Upravo zato, tvrde stručnjaci, nova žena u njihovom životu za njih predstavlja osjećaj da se sve ponovno vraća u normalu. Ona postaje objekt na koji on preusmjerava svoju seksualnu, a potom i emocionalnu pažnju te onovno uspostavlja kontrolu nad svojim osjećajima.
 
Drugim riječima - što ga više boli, brže će završiti s drugom. Čini se da nisu svi "bezobzirni gadovi", kakvim ih obično smatramo nakon prekida, već i oni pate. Samo se drugačije nose s tugom od nas žena i to na nama neprihvatljiv način. No, možemo li im suditi?