Groznica nedjeljne večeri: Kako ju pobijediti?

Foto: Elle

U TEORIJI bi vrijeme od petka popodne do nedjelje navečer trebalo biti opuštajuće, bez ikakvog stresa.

No, čak 78 posto ispitanika jednog američkog istraživanja priznalo je kako u praksi to baš i nije tako. Naime, toliki postotak njih izjavio je kako se u nedjelju osjećaju vrlo depresivno, posebno u večernjim satima, upravo zato što se bliži novi radni tjedan. No, stručnjaci otkrivaju kako postoje mali trikovi kojima možemo pobijediti "groznicu nedjeljne večeri".
 
1. Zaokupi se
 
"Osjećaj depresije je najčešći onda kad osoba nije pretjerano zaposlena", piše Huffington Post. Upravo su zato razne aktivnosti po izboru odlične za zaokupljanje pažnje i rješavanja osjećaja anksioznosti.
 
2. Isključi se
 
Da, mislimo na svu tehnologiju koju imaš kraj sebe. Iako znamo koliko je to teško, čak i nekoliko sati izvan dometa mobitela, laptopa i ostalih gadgeta može ti itekako pomoći da napuniš baterije za novi radni tjedan. Također, znanstveno je dokazano da tako postajemo produktivniji.
 
3. Isplaniraj
 
Stručnjaci savjetuju kako zabavu ne smijemo ostaviti isključivo za vikend. Čak i planiranje zabavnih aktivnosti za nadolazeći tjedan, pomaže u ublažavanju nedjeljne depresije. "Bitno je da isplanirate nešto čemu ćete se veseliti. To mogu biti sasvim male stvari, ali dovoljno velike vama da se osjećate uzbuđeno zbog njih".

4. Organiziraj se
 
Sad je definitivno kasno za to, ali pokušaj ubuduće u petak popodne odvojiti malo vremena i pripremiti se za ponedjeljak. Ako se ikako možeš rasteretiti djela posla koji te čeka, zašto ne? "To će vam itekako pomoći da imate bolji i zabavniji vikend", zaključuju stručnjaci.