Izvuci ono najbolje iz svakog jutra

Foto: NK

NISI baš jutarnji tip?

Kako god bilo, svako jutro se moraš ustati iz toplog kreveta i krenuti na posao ili u obavljanje dnevnih obaveza. Donosimo nekoliko malih savjeta koji će ti pomoći da izvućeš ono najbolje iz svakog jutra.
 
1. Pripremi se noć prije
 
Sastavi popis obaveza koje moraš napraviti. Za to ti je potrebno 10 minuta, koje ti mogu uštediti nekoliko sati drugi dan.
 
2. Upravljaj svojom energijom, ne vremenom
 
Odvojiš li koji trenutak i razmisliš, brzo ćeš shvatiti da si bolja u obavljanju određenih zadataka u određeno vrijeme. Ovisno kad imaš više energije u danu, kompliciranije zadatke ostavi za tada.
 
3. Bez društvenih mreža
 
Ništa neće propasti ako odmah ujutro ne pregledaš tko ti je poslao zahtjev za prijateljstvo ili lajkao status. Jako važne stvari se ne prenose putem društvenih mreža, zato pokušaj bar do podneva/pauze ne otvarati ih i nepotrebno gubiti vrijeme.
 
4. Hladnije radno okruženje
 
Jesi li primijetila kako se osjećaš tromo u jako toploj sobi? Smanji temperaturu ili se preseli na neko hladnije mjesto, jer je to vrlo jednostavan način da usredotočiš svoj um i tijelo na zadatke.
 
5. Sjedi uspravno
 
Tvoj um treba kisik kako bi ispravno radio, a tvoja pluća moraju biti u mogućnosti širiti se i ispuniti cijelo tvoje tijelo kisikom. Zvuči jednostavno, no većina ljudi radi u pogrbljenom položaju, zato pripazi na to.
 
6. Ručak
 
Stručnjaci Enterpreneur portala ističu kako nije loša taktika nagraditi se finim ručkom oko podneva, kao svojevrsnu nagradu za naporan rad. S vremenom će ti to preći u naviku te ćeš se cijelo jutro imati čemu veseliti.
 
7. Jutarnja rutina
 
Bilo to ispijanje kave, tjelovježba, čitanje novina i slično. Isplaniraj dan unaprijed, ali ga započni jednom te istom aktivnošću, tj. jutarnjim ritualom. Time ćeš signalizirati svom mozgu da je vrijeme za rad, a i takva rutina pomaže u prevladavanju nedostatka motivacije.