Jesu li skupe kreme za sunčanje bolje od jeftinijih?

DOBRA krema za sunčanje mora imati zaštitu od UVA i UVB zraka te visok zaštitni faktor, no mora li nužno biti i skupa? Već se godinama povlači pitanje jesu li skupe kreme sa zaštitnim faktorima bolje za kožu od onih jeftinijih, ili samo plaćamo poznato ime i fensi ambalažu.

Zašto su neke kreme toliko skupe?

Kreme za sunčanje prilično je lako proizvesti, no ono što utječe na njihovu cijenu su skupa istraživanja. Sa sve većim postotkom oboljelih od raka kože, kozmetičke tvrtke ulažu milijune u istraživanja, a to utječe i na krajnju cijenu.

Ne treba štedjeti na faktoru


Kreme s višim faktorima, kao što su 30 ili 50, znatno su skuplje od onih s nižim faktorima, no stručnjaci upozoravaju da ne treba biti škrt kada je krema za sunčanje u pitanju. Visoki faktor osigurava bolju i dužu zaštitu za cijelu obitelj, pa se više isplati kupiti dobru kremu za sunčanje nego skupu maskaru.

Jesu li skuplje kreme bolje?

Stručnjaci se slažu da skuplje kreme ipak ne pružaju veću zaštitu već samo ljepšu bočicu i eventualno ugodniju teksturu i miris kreme. Prošlogodišnje istraživanje Consumer Reportsa otkrilo je da su neke jeftinije kreme ispitanici ocijenili puno učinkovitijim od onih luksuznih, pa pri kupovanju sredstva za zaštitu radije obratite pažnju na svojstva i visinu faktora nego na ambalažu i ime proizvođača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.