Let´s talk about sex: Slučajni prolaznik

Foto: Saša Jurić, Ilustracija Index

TAJ dan imala sam dogovoren dejt. Bila je jebena subota i kao da je bila jučer. Jebena  subota, a ja sam izvisila.
 
Sjećam se da je snijeg prekrio krovove u mom kvartu u centru Zagreba grada. Bio je to predivan studeni u bijelom. Ulična rasvjeta probijala se kroz maglicu koja se nadvila nad parkom gdje sam čekala svog tipa za dejt. Sve je bilo tmurno. I moja faca bila je tmurna. Čekala sam, čekala i čekala. Frajer se nije pojavio. Mislila sam, kad dođem doma onda ću briznuti u bijesni plač. Osjećala sam se jadno, ali svejedno sam ponosno popravila ovratnik na svom kaputu od kašmira, izvještačeno prešla rukom preko kose kao da me ništa nije povrijedilo i krenula putem kuće.  Tad mi je pogled zastao na frajeru u bijelom. Vidjela sam tipa s kvarta u penziću – parku gdje ljeti penzioneri igraju šah. Hodao je po ogradi zaleđenog travnjaka.  Znala sam o njemu samo jednu stvar -  zovu ga Kizo. Frajer živi na mom kvartu cijeli svoj život i ako sam ga srela jedva tri puta, puno sam rekla.
 
Izvadila sam sprej za dah s okusom mentola i našpricala usta. Prešla sam ulicu i uputila se prema njemu. Izvodio je trikove na ogradi i nije vidio kako prilazim. Spojila sam usne i napravila ono nešto što žene rade kada ih namažu ružom, utrljaju usnama i tada sam bila spremna za susret. 
 
Skočio je s ograde ispred mene. Pogledao me ravno u oči. Zurila sam u njega kao da prvi put vidim frajera. Nešto je rekao i moguće da me nešto upitao, no nisam ga slušala nego sam buljila u to skladno lice i njegove zube, onakve kakve sam oduvijek htjela - ravne, velike i bijele kao kuhinjske pločice. Buljila sam u njegova usta koja su se približavala prema meni.  Izgledala su kao nacrtana. Prišao mi je toliko blizu da je bilo gotovo sigurno da me želi poljubiti, a onda se zaustavio. Uzeo je moju ruku i prinio je svom licu. Gledao me u oči dok je njušio moje zapešće.
 
- Mirišeš po jasminu – razvukao je usta u osmijeh.
 
Nisam mogla vjerovati što se zbiva, a nije se zbivalo ništa. Samo je pomirisao moju ruku. Svejedno sam zaboravila disati. Nabacila sam fejk smajl ne znajući što bih drugo.
 
Odmjerila sam ga zadovoljno. Odgovarala mi je njegova visina s obzirom da imam metar i osamdeset kada sam bosa. Tu večer imala sam štiklu od dvanaest centimetara. Gledala sam u njegovu vunenu kapu ispod koje je virila kosa. Zapravo sam mu htjela reći kako su njegova usta najljepša muška usta koja sam vidjela i kako mi se sviđa njegov vilenjački nos. Htjela sam mu reći da sam jako zadovoljna onime što sam vidjela, drugačijim prizorom, momentom ili čime već, a ne samo njegovom pojavom koja je na prvi pogled izgledala posebno. Ipak sam prešutjela. Nisam htjela da vidi kako sam pala već na prvi skok s ograde koji me je, onako usput rečeno, zaprepastio na dobar način. I to ne zbog tehničke izvedbe koja je meni laiku izgledala izvrsno, ja bih sigurno skočila na pete ili na glavu i to bi doslovce završilo fatalno. Zaprepastio me kako je dočekao mene. Skočio je s ograde ravno meni pred nos. Kako se samo usudio napraviti tu genijalnu stvar.
 
To je bilo to. On je bio lud, a ja sam poludjela za njim!
 
Vani je hladno, možda bi bilo zgodno da sjednemo negdje na piće? – upitala sam.
- Ne volim zadimljena mjesta.
 
- Što to znači da nikada ne sjediš u bircu?
 
- Osim ako je to nužno, nemam naviku sjediti na kavi. To je traćenje vremena, radije sviram gitaru. - rekao je.
 
Mogao bi mi pokazati kako se svira, dati mi instrukcije. Naravno, ako si dobar.
 
-Hm, instrukcije? - Nasmijao se kada da je skužio moju izlizanu i jeftinu seksualnu insinuaciju ispod krinke instrukcija.
 
Osjetila sam se provaljenom. Pomislila sam, o bože, što je ovo? Zatim me upitao TO pitanje - Jesi li za čaj kod mene doma?
 
Gledala sam ga u čudu. Kako se dogodi seks sa strancem? Evo kako, sasvim lako i ima smisla! Nije to bilo nekakvo drpanje u klubu pa ćemo završiti u krevetu. Da je i bilo tako zašto bih sabotirala spontani moment pa makar se on dogodio u klubu i to poslije nekoliko čašica. Koga još boli ona stvar za tuđe mišljenje. Nije sve u ševi. Bitna je priča. Provalio me. Pomirisao je moju ruku. To je dobra priča za sanjara poput mene. Jesam li za čaj sa super zgodnim dečkom koji je nanjušio moj jasmin? Nakon što me odjebao kreten s iksericama i ostavio me samu da čekam na zimi. Trebam li uopće razmišljati?