Pogreška koju rade mnogi parovi

Foto: Shutterstock

JESI li sa svojim partnerom razgovarala prije nego što se uselili zajedno ili se to jednostavno dogodilo?

Nedavno istraživanje Sveučilišta u Virginiji otkrilo je kako odgovor na ovo pitanje može imati itekakav utjecaj na zadovoljstvo vašom vezom.
 
Istraživanje je uključivalo 1000 odraslih Amerikanaca, u dobi između 18 i 35 godina, koji su trenutno u vezi ili braku te žive zajedno. Istraživače je zanimala povijest njihove veze, povijest s ostalima partnerima te zadovoljstvo trenutnom vezom. Posebno ih je zanimalo razdoblje aktivnog odlučivanja o tome hoće li početi živjeti zajedno.
 
Kod 37 posto parova to se dogodilo spontano, za razliku od 63 posto onih koji su prethodno o tome razgovarali te donijeli zajedničku odluku.
 
Pogađate, ovih 37 posto izvijestilo je i o manjem zadovoljstvu i blaženstvu u vezi, nakon tog događaja. "Neki vjerojatno ne prepoznaju važnost takvog događaja te smatraju kako to i nije toliko velika stvar", otkrio je voditelj istraživanja Scott Stanley. "Drugi aktivno izbjegavaju razgovor o tome, jer to može biti zastrašujuće. No, vrlo je bitno prije takvog koraka iskreno razgovarati, a ovim istraživanjem smo to i potvrdili", zaključio je.