Postani sretnija osoba - već od danas!

Foto: Shutterstock

SVI mi godinama stvaramo svoju idealnu sliku o sebi, zamišljamo, pa čak i uvjeravamo sebe da ćemo takvi jednom i biti. Međutim, velika je razlika u tome tko jesmo i tko mislimo da trebamo biti. Tako polagano nakupljamo stvari, s vremenom skupljamo hobije kojim se nikad ne bavimo i akumuliramo ambicije koje vjerojatno nikada nećemo ostvariti.

Naravno, u redu je imati mnogo zanimacija i visoko postavljene ciljeve. Važno je pritom prepoznati koje zanimacije su stvarne, a koje su preostatak neke davne prošlosti.

U tome se dobro držati načela minimalizma. Nemoj se zatrpavati idejama koje ne možeš dovršiti i odbaci viškove koji te ometaju u pravom ispunjenom životu.

Držeći se starih neispunjenih snova stvaraš sebi osjećaj neuspjeha i neostvarenosti, a među tim lako zaboraviš na svoja postignuća.

Možda si nekoć sanjala da ćeš postati vrhunska kuharica, da će tvoje kolače obožavati svi, možda si htjela biti izvanredna slikarica ili si htjela krojiti vlastitu odjeću, imati nebrojeno zanimljivih hobija i autostopirati na drugi kraj države. Pa ipak, krenula si drugim smjerom ili su jednostavno ti snovi pali u drugi plan.

Ako ne prihvatiš da neki snovi više nisu za tebe, vodit ćeš život pod opterećenjem. Otpusti sve te stvari i uživaj u onome što trenutačno osjećaš i u čemu si trenutačno strastvena.