Spas iz frižidera: Pet stvari koje će ti pomoći da izliječiš mamurluk

POPILA si nekoliko koktela više na trač partyju sa frendicama? Izašla si usred tjedna i dobro se zabavila, no sada ne znaš kako ustati iz kreveta? Ako imaš osjećaj da si  malo pretjerala, a nemaš vremena za cjelodnevno izležavanje u krevetu donosimo ti popis od pet stvari koje će brzo izliječiti tvoj mamurluk.

1. Prirodni voćni sokovi

Ujutro obavezno ispij jednu čašu prirodnog voćnog soka. Sok će vratiti šećer u tvoju krv i boju u tvoje lice, a prijeko potrebni vitamini dat će ti snagu i energiju da nastaviš s danom.

2. Voda


Stari lijek koji najbolje pali. Voda je prijeko potrebna dehidriranom tijelu, a osim što će ti pomoći da izbaciš štetne tvari iz organizma, uklonit će glavobolju i osjećaj mučnine.

3. Kiseli krastavčići

Možda ti to sada zvuči čudno, no kiseli krastavčići jedan su od najboljih lijekova u borbi protiv mamurluka. Sadrže visoku dozu vitamina A i K, bogati su magnezijem i kalcijem, pa tako i izvrsni za vraćanje snage u tvoje tijelo.

4. Tuna iz limenke

Ako ti nije previše mučno, pojedi tunu uz malo kruha (i nekoliko krastavčića). Tuna je bogata mineralima i dobrim masnoćama pa je nutricionisti smatraju idealnim obrokom nakon pijanke.

5. Banane


Savršeno voće za liječenje mamurluka je - banana! Banane sadrže vitamine vitamine A, B6, C, E i G, tri prirodna šećera i ugljikohidrate pa instantno vraćaju energiju i snagu u "izmučeno tijelo".