Squat: Najjednostavnija vježba na svijetu za guzu iz snova!

Foto: Allure, Pinterest, Vogue

ODUŠEVLJAVAJU te fotke djevojaka koje imaju zategnute i okrugle guze, no misliš da tvoja stražnjica nikad ne bi mogla izgledati tako dobro? Varaš se, jer, bez obzira na to bila ona mala, velika, plosnata ili mlohava - postoji vježba koja od svake pozadine može "izvući ono najbolje".

Ova super jednostavna vježba zove se "squat", odnosno "polučučanj", a za njom su lude djevojke diljem svijeta koje su se i same uvjerile u moćne rezultate ove jednostavne fitness formule. Čak postoje i klubovi i stranice za cure koje izvode squat i sada imaju savršene guze!



Ova izvrsna vježba, uz guzu, zateže i bedra te utječe i na leđa i donji dio trbuha, a možeš ju izvoditi bilo gdje!

Kako raditi "squat":

Stani uspravno i raširi stopala u širini koja malo prelazi širinu tvojih ramena. Lagano spuštaj guzu prema podu, kao da ćeš sjesti na stolac, pazeći pritom na pravilno držanje. U tom položaju ostani nekoliko sekundi, a zatim se ispravi i ponovi vježbu. Trebala bi osjetiti zatezanje u guzi i stražnjoj strani bedara, ako ti se čini da je vježba prelagana - vjerojatno je izvodiš krivo ili se ne spuštaš dovoljno duboko.



Na što trebaš pripaziti:

1. Nikad nemoj dizati pete od poda

2. Rezultati mogu izostati ako guzu ne spuštaš dovoljno prema podu

3. Koljena moraju ići ravno iznad stopala, nemoj ih širiti u stranu

4. Leđa ti moraju biti potpuno ravna, nemoj se grbiti

Dodatni izazov:

Za vrijeme izvođenja, u ruke možeš staviti utege te tako dodati još veći otpor.



Rouge savjet plus!

Ako si od onih cura koje su uvijek u strci - ovu vježbu izvodi dok pereš zube! 30 komada ujutro, 30 komada navečer i uskoro će tvoja guza biti spremna za plažu!