Stiže nam žuto proljeće!

Foto: Gucci, JLP, ASOS, Ilustracija Index

OSIM sunca, proljeće nam donosi toplo osvježenje i na modnom planu. Naime, jedan od najvećih proljetnih trendova ove sezone svakako će biti žuta boja.


Žuta je boja koja predstavlja svjetlost, toplinu, pozitivnost, potiče dobro raspoloženje i jako je uočljiva. I prošle godine je bila popularna, no street style je nekako više prihvatio pastelne i neonske nijanse, a žuta je pala u drugi plan.



Ovog proljeća dizajneri su joj odlučili dati još jednu šansu, te joj na svojim revijama pridali posebnu pozornost. Tako će sunčana boja ove sezone doživjeti svojih pravih pet minuta slave ili samo jednu, žutu minutu. Kako god bilo, vjerujemo kako će ju prigrliti mnogi jer žuta definitivno predstavlja osvježenje nakon duge, hladne i sive zime.

Na pistama su je u svojim proljetnim kolekcijama među prvima predstavili Diane von Furstenberg, Roksanda Ilinčić, Michael Kors, Moschino, Gucci, Fendi, Dior, ali i Alexander McQueen, a kod nas nam je za oko zapela jedna predivna nijansa žute na prošlogodišnjem Cro a Porteru gdje je Sonja Lamut predstavila krasan pomalo poslovni kompletić hlača s peplumom i sakoićem.

Iako je žuta zaista boja koju nose hrabre djevojke, ne daj da tvoja hrabrost izostane, te da žutu nosiš samo kao detalj. Ovog proljeća napravi jedan korak dalje i usudi se prošetati u dugoj žutoj haljini koja je idealna za tople zavodljive večeri i osjećaj se super u svojoj koži.