Stvari koje uspješne žene rade svaki dan

Foto: In Style

LAUREN Conrad više je puta dokazala kako žene mogu baš apsolutno sve, uz dobru organizaciju.

Reality zvijezda, dizajnerica, spisateljica, supruga... Za lijepu Lauren Conrad ne postoji riječ nemoguće, zbog čega smo se s pravom pitale kako joj sve to uspijeva? Kako je sama otkrila, postoji nekoliko malih stvari, o kojima bi svaka uspješna žena trebala svakodnevno razmišljati.
 
1. Popis obaveza
 
Možda ti se to čini prejednostavno, no Lauren ističe kako nikada ne treba podcjenjivati moć popisa obaveza. Tako možeš pratiti sve sitnice koje želiš napraviti u jednom danu, bez da ijednu zaboraviš, a svi znamo koliko je to lako. Ključ je u organiziranosti.
 
2. Sustav arhiviranja
 
Bilo da se radi o folderima na kompjuteru ili hrpi papira na stolu - bitno je imati poseban način spremanja svih mapa i datoteka. Odaberi onu organizacijsku strukturu, kojom ćeš ih u svakom trenutku lako pronaći.
 
3. Pazi na sat
 
Uvijek budi na vrijeme, bilo da se radi o poslovnom sastanku ili kavi s prijateljicama. Osim što je to znak poštovanja, tako nećeš morati pomicati kasnije dogovore ili nešto odgađati. To vrijedi za svako područje tvog života.
 
4. Budi ljubazna
 
Neki ljudi misle kako se na vrh mogu popeti samo oni koji se koriste spletkama i ne mare za druge. To ponekad možda i je rješenje, ali samo kratkoročno. Na duge staze - budi ljubazna prema svima, nikad ne znaš s kime će ti se ispreplesti životni putevi.

5. Sprijatelji se
 
"Sve najuspješnije žene koje poznajem ne sjede za svojim radnim stolom od 0-24. One imaju vremena za kavu ili ručak s kolegama i poslovnim partnerima. Nikada nije loša stvar malo napustiti ured tijekom radnog dana i vratiti se inspirirana za radni stol. Želite li uspjeti, društvene veze ono su bez čega ne možete", otkriva Lauren.

6. Pazite na svoje tijelo
 
Ako želiš da tvoj um funkcionira ispravno, ključ je u vođenju brige o svom tijelu. Dakle, pokušaj jesti što zdravije, vježbati barem tri puta tjedno i dovoljno spavati. Tako tvoj rad neće patiti.
 
7. Napravi vremena samo za sebe
 
Možda će ti se činiti kontraproduktivno, ali ponekad se moraš odvojiti od radnog stola, kompjutera, mobitela i slično te napraviti nešto za sebe, što nije vezano uz tvoj posao. Jedino tako ćeš ostati nadahnuta i puna energije za daljnje izazove.

8. Postavi mjerljive ciljeve
 
Postavljanje ciljeva je jako važno, posebno onih koje možeš mjeriti te svako jutro vidjeti koliko si napredovala. I mali korak naprijed, bit će ti odličan poticaj za dalje.
 
9. Učenje
 
Uspješne žene nauče nešto novo svaki dan i nikad ne prestaju s tom navikom.