Sve što trebate znati o spojevima

Foto: Screenshot Youtube

PONEKAD su zabavni, uglavnom su stresni, pogotovo ako su prvi. Kako bi vam prošli što bezbrižnije, saznajte sve što trebate znati...

Žene
 
Mi žene pozorno ćemo birati svaku krpicu koju ćemo obući, što je i logično budući da je sedam prvih sekundi sastanka presudno za ostaviti prvi dojam pa nam je bitno da prvi dojam bude čim bolji.
 
Unaprijed ćemo planirati teme razgovora, što zna biti ne baš dobra ideja. Razgovor bi trebao teći spontano i opušteno pa ako budete skakali na novu temu čim završite prethodnu, mogli biste djelovati nepovezano i pomalo ludo.
 
Možda ćete predložiti da podijelite troškove izlaska iako se nadate da će on platiti sve. Naime, 63% žena još uvijek smatra da bi frajer trebao pokriti sve troškove prvog izlaska. Svakako ponudite das podijelite troškove, a ako on bude inzistirao na plaćanju, udovoljite mu.
 
U trenucima neugodne tišine, posegnut ćete za čašicom ispred sebe ili ćete naručiti još jedno piće. Iako vas par pića može opustiti i doprinijeti opuštenijoj atmosferi, pazite da ne pretjerate i ne pretvorite spoj u debakl.
 
Velika je vjerojatnost da ćete se bojati uspostavljanja kontakta očima. Ako vam se frajer doista sviđa, nemojte se sramiti. Dapače, nekoliko sekundi gledanja oči u oči šalje poruku da vas privlači. Samo pazite da ne traje predugo jer ne želite djelovati kao luđakinja koja u njega gleda kao da je hipnotizirana!
 
Mogli biste teško prihvatiti kompliment iako doista nema potrebe da se rumenite i sramite ili da vam bude neugodno. Šarmantno se nasmijte i kažite jednostavno hvala, ako već nemate hrabrosti uzvratiti komplimentom.
 
Možda ćete odvrtiti u glavi potencijalne godine s njim i prije deserta. Za to slobodno okrivite dopamin. Oduševljava li vas ono što vidite i čujete, potpuno je ok da u glavi vrtite razne scenarije. Dok god mu ne krenete prepričavati viziju vas dvoje kako sjedite pred kaminom i izmjenjujete nježnosti u jednom od rijetkih trenutaka kada djece nema doma.
 
Frajeri
 
Mogao bi kasniti na date. Bez brige, nije to nikakva taktika niti pokazatelj nekulture i nepoštivanja (osim ako se učestalo ne ponavlja). Vjerojatno je izgubio pojam o vremenu u svoj toj nervozi i pripremama.
 
Vjerojatno će obući neki sretni komad odjeće. Dečki znaju biti poprilično praznovjerni kad su ovakve stvari u pitanju. Vjeruje li u pozitivu koju donosi njegova sretna majica, vjerojatno će se upravo u njoj pojaviti na prvom spoju.
 
Izvest će vas na provjereno mjesto. Naravno, u svrhu izbjegavanja dodatnog stresa oko menija koji možda ne razumije ili nepoznate okoline. Baš kao i vama, i njemu spoj znači stresnu situaciju pa je normalno da će vas izvesti na mjesto na kojem se osjeća kao doma, makar ono ne bilo nekakav spektakl.
 
Moguće je da će u nekom od razgovora spomenuti svoju bivšu. Nemojte mu zamjeriti jer mnogi dečki imaju tu naviku. Pažljivo ga slušajte jer možda upravo iz tog dijela razgovora uspijete saznati nešto bitno, kao npr. razlog prekida, što nikako ne voli ili kakav je njegov odnos prema ženama.
 
Vjerojatno će vas pitati za koga navijate ili pratite li neki sport. Nemojte lagati jer će istinu saznati prije ili kasnije, a nemojte ni brinuti da ćete mu pasti u očima ako o sportu nemate pojma. Ne očekuje se da ste sportski fanatik, ali ako on sam voli sport, na poznavanju i zajedničkom interesu možete zaraditi dodatne bodove.
 
Sigurno će preuveličavati neke svoje pustolovine, avanture i pothvate. Iako može biti očito da je istina drugačija, nemojte mu zamjeriti. potreba za preuveličavanjem samo može biti pokazatelj da mu se opasno sviđate pa vas nastoji impresionirati na svaki mogući način.
 
Inicirat će poljubac na rastanku. Naravno, pod pretpostavkom da mu se sviđate i da je sve prošlo ok. Ako se i on vama sviđa, uzvratite mu poljubac. Ako se pak dogodi da vas pozove na još jedan spoj, ali poljubac na rastanku izostane, nemojte paničariti, možda je samo sramežljiv.
 
Izvor: Cosmopolitan