Toksična veza: Znaš li prepoznati znakove?

Foto: Twitter

LAKO je primijetiti da je tvoja frendica u vezi koja ne funkcionira, ali znaš li isto primijetiti i kod sebe? Toksične veze su svuda oko nas, a ako sumnjaš da si i ti u jednoj takvoj, ovo su znakovi na koje moraš obratiti pozornost:

Neprijateljska atmosfera

Ako je tvoj dečko neprijateljski nastrojen prema tebi ili je jednostavno ljut većinu vremena, znači da si u toksičnoj vezi. Život s puno napetosti nikada ne završava dobro, a ako je tvoja veza stalno ispunjena svađama i negativnom energijom, bolje je da pobjegneš.

Kritizira te

Ljudi koji često kritiziraju druge zapravo nisu zadovoljni samima sobom, a ovo je samo način da se riješe tog nezadovoljstva. Jedna kritika je sasvim u redu, ali ako si stalno meta nečijeg negativnog razmišljanja, vrijeme je da se zapitaš zbog čega si uopće u takvoj vezi.

Ne želi se promijeniti

Je li tvoj dečko otvoren za kritiku? Želi li ponekad raditi na sebi ili je uvjeren da je njegov način najbolji način? Osobe koje se odbijaju promijeniti s vremenom postaju jako naporne, a uvijek očekuju od drugih da trpe njihove mane, bez da pokušaju raditi na sebi.

Vrijeđa te

Svakom se dogodi neka uvreda, a u svađi je sasvim uobičajeno da ćemo reći stvari koje ne mislimo. U toksičnoj vezi uvrede su svakodnevica, a osoba koja ih dijeli često ne vidi u čemu je problem.

Nisi svoja

Ako zbog dečka moraš mijenjati način ponašanja, razmišljanja i stav, znači da sa njim ne možeš biti ono što jesi. Osobe koje očekuju da svoja razmišljanja prilagođavamo njima vrlo su toksične, a s vremenom nas počinju gušiti.