Tri dobra razloga da uzmeš pauzu od dopisivanja

Foto: weheartit

PREMA podacima jednog istraživanja, 97 posto ljudi na svijetu pošalje minimalno 30 poruka na dan.

Iako je dopisivanje odličan način kako ostati s ljudima u kontaktu, ono ima i svoje loše strane. Donosimo ti nekoliko dobrih razloga zašto da svaki dan uzmeš pauzu od svog mobitela.
 
1. Bolje ćeš spavati
 
Istraživanje objavljeno u časopisu "Psychology of Popular Media Culture" otkrilo je kako previše dopisivanja tijekom dana može loše utjecati na san. U njemu su znanstvenici pratili razinu stresa i SMS navike studenata prve godine. Otkrili su da, bez obzira na razinu stresa, što su više poruka slali tijekom dana, to su lošije spavali.
 
2. Bolovi u vratu i leđima
 
Dok tipkaš na svoj uređaj, tvoj vrat i gornji dio leđa nalaze se u neprirodnom položaju, a posljedice će se kad tad osjetiti. Ako se već nikako ne možeš odvojiti od svog uređaja, onda barem pripazi da tipkaš u položaju u kojem ti je mobitel što je moguće više u razini očiju.

3. Pad produktivnosti
 
Prema pisanju Huffington Posta, jedno je američko istraživanje američkih studenata pokazalo kako žene u prosjeku potroše 12 sati dnevno na mobitelu ili društvenim mrežama, zbog čega pati njihova produktivnost. Dovoljno je da samo malo razmisliš što se sve može naučiti i napraviti u tom vremenskom razdoblju. Osim toga, čak i kratki prekidi rada, povećavaju broj pogrešaka tijekom zadatka.