Zašto (neke) žene mrze muškarce?

POGLEDATE li odmah na Facebook, velike su šanse da ćete naletjeti barem na jedan status koji je negativno nastrojen prema muškarcima. Neke žene jednostavno više ne podnose muškarce, a ako ste mislili da su statusi negativni, zamislit što se tek događa u inboxu. Iako ih na početku vole, nekim ženama s vremenom jednostavno prekipi, a razlozi za negativne emocije prema muškarcima su najčešće ove stvari:

1. Očekuju princa na bijelom konju

Većina žena odrasta u zabludi da će jednog dana na njihova vrata pokucati zgodan tip s debelim novčanikom, odličnim smislom za humor i odjahati s njima u zalazak sunca. Iako je moguće pronaći svoju verziju princa na bijelom konju, neke žene misle da samo trebaju čekati dovoljno dugo. Takvim ženama koje se ne trude na vrata najčešće pokuca samo konj, a one zauzvrat razvijaju mržnju prema muškom rodu.

2. Muškarce tretiraju kao žene

Postoji odličan citat Johna Graya (autora knjige "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere") koji objašnjava sve što ne valja u mnogim vezama: "Žene tretiraju muškarce kao nekompetentne žene". Istina je, ako tretirate muškarca kao ženu koja nije dorasla izazovu komunikacije u vezi, velike su šanse da ćete se naživcirati. Muškarci nisu toliko opsjednuti komunikacijom, a osjećaje izražavaju na sasvim drugi način od žena. Ako očekujete tipa koji će se ponašati kao žena, dugo ćete se načekati.

3. Misle da su svi isti

Generalizacija je grozna stvar, a Facebook je pun statusa koji rade upravo to. Pitanja poput "Zašto su svi muškarci isti", "Zašto svi muškarci varaju" pa čak i očito glupa generalizacija jedne žene: "Zašto svi muškarci nakon četrdesete postaju pedofili" dobar su put da više nikada nemate vezu. Žene koje na temelju jednog ili nekoliko muškaraca koji su ih povrijedili stvaraju sliku o muškom rodu nikada neće biti zadovoljne, jer će uvijek očekivati samo najgore.