Zdravi šećeri iz svježeg i sušenog voća

ZDJELICA sušenog i svježeg voća opskrbit će tvome organizmu doze šećera koje su mu potrebne kroz dan. Sušeno voće ima i do nekoliko puta više hranjivih tvari, željeza i biljnih vlakana nego što ga ima svježe, a upravo ga iz tog razloga treba konzumirati u manjim količinama. Prirodni šećer mnogo je zdraviji nego onaj umjetni, zato je uvijek bolje posegnuti za žlicom meda nego za žlicom linolade.

Sušeno voće kao dodatak jelima

Sušenim voćem u organizam unosimo hranjive tvari koje su nam od velike koristi. Tako suhim grožđem, koje je bogato ugljikohidratima, možemo dobiti znatnu količinu energije, minerala, kalcija i šećera. Marelice imaju visoku koncentraciju željeza, a suhe šljive pridonose pravilnoj probavi. To su samo neke od blagodati sušenog voća i prirodnog šećera koje možemo uživati tijekom cijele godine, neovisno o tome radi li se o sezonskom voću ili ne.

Pripazi s konzumacijom i pakiranjem

Prilikom sušenja u voću raste koncentracija sastojaka, uklanja se voda ali ne i kalorije, zato je u većini slučajeva važno konzumirati ga u podjednakoj količini ili čak i manjoj od svježeg voća. Sušeno voće navlači na sebe strane mirise pa treba posebnu pažnju obratiti na higijensko pakiranje i skladištenje.