Anina seksi kuhinja: Šareni meni

Drage naše kuharice, danas vam donosimo jako zanimljiv i šareni meni. Na njemu su se našli razni sastojci poput gljiva, poriluka, pancete, banana i pudinga. Za predjelo smo izabrali osvježavajuću hladnu salatu s jogurtom, glavno jelo ove subote je rižoto u crvenom umaku, a za desert imamo jednostavnu tortu koju ne morate peći. Dobar tek!

Salata od gljiva

Potrebno:

500 g šampinjona
150 ml jogurta

1 žlica limunovog soka
1 žlica senfa
1 češanj češnjaka (zgnječiti)
½ mljevenog korijandera

Priprema:

Gljive ispržite na zagrijanom ulju. Dodajte sol, papar i po želji pola žličice mljevenog korijandera. Dok se gljive hlade, napravite preljev od češnjaka, senfa, jogurta i limunovog soka. Začinite o želji i ostavite u hladnjaku preko noći.

Rižoto od pancete i poriluka


Potrebno:


 300 g riže
 40 g pancete
 2 žlice ulja
 500 g poriluka
 konzerva pelata
 peršin

Priprema:


Očistite poriluk i narežite ga na kolutiće. Pancetu također narežite i popecite na ulju te joj dodajte poriluk i zalijte s malo vode. Nastavite miješati i pirjati dok poriluk ne omekša. Dodajte opranu rižu i pelate te podlijte vodom ili juhom tako da riža bude u potpunosti potopljena. Dodajte soli i začina po želji. Kuhajte oko 20 minuta, po uputama za rižu. Kad riža omekša, pospite je peršinom i ostavite par minuta da stoji kako bi se sastojci bolje povezali i zgusnuli.

Torta s bananama i pudingom

Potrebno:


 230 g smrvljenog keksa sa maslacem
 300 g maslaca

 450 ml mlijeka
 170 g šećera
 2 vanilin šećera
 puding prah okusa po želji
 3 banane

Priprema:

Otopite 150 g maslaca i dodajte mu kekse. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje s cijele unutrašnje strane kako bi se torta lakše formirala. Dno kalupa pokrijte smjesom od keksa. Na vatri otopite ostatak maslaca, dodajte šećer, vanilin šećer i mlijeko te kuhajte na jakoj vatri 5-6 minuta. Maknite posudu s vatre i pažljivo umutite prah za puding. Ovom kremom premažite podlogu od keksa a na vrh dodajte kolutiće banane. Za kraj tortu ukrasite šlagom i čokoladom po želji.