Knjige s kojima ćete biti prave face na plaži

Foto: Instagram, Promo

NA plaži je bitno ostaviti dojam. Može li se to s knjigom? Itekako.

Vježbanje, dijeta, solarij, sunčanje na balkonu. Ovu su samo neke od priprema kojima smo opsjednuti prije odlaska na more. Dio ljetne zabave je i razmišljanje kako ćemo privući potencijalne partnere ili nove i zanimljive ljude u naš život. No, pojavnost je samo jedan dio priče, moramo promisliti i koju knjigu ponijeti sa sobom na plažu, čak i ako je nećemo čitati (jedino treba paziti da ju ne okrenemo naopačke, to je instant fail). Evo nekih prijedloga naslova koji će vas ovoga ljeta učiniti coolerom ili coolericom.
 
U vodu – Paula Hawkins

Ovu knjigu upravo masovno čita cijeli svijet. Izdavač ju je objavio simultano s originalnim izdanjem i to je cool. Nismo opet zadnji, jeeeee! Kada netko vidi da imate ovaj naslov u ruci, bit će mu jasno da ste u trendu i da znate što se čita. Stranci će prepoznati ime autorice, a privući će ih egzotičnost našeg jezika. Osim toga, knjiga je izvrstan krimić autorice „Djevojke u vlaku“ i dobro će vas osvježiti po vrućinama. (Mozaik knjiga, 99,00 kn)


 
Kako vam se život čudesno mijenja kada vam se živo j**e – Sarah Knight

Ljeto je vrijeme kada bi vam se, nakon napornih pola godine crnčenja na radnom mjestu, trebalo j****i za sve. Pa došli ste se odmoriti, čemu još trošiti i koncentraciju na čitanje, a tako je vruće… Šalu na stranu, knjiga je genijalna. Često mislite kako biste nešto trebali napraviti sa svojim životom, ali nikako da smognete snage i volje za to? Ova će vam knjiga pomoći jer je zabavna i mudra. Ropstvo je dosadno, činite ono što želite. Nemojte propustiti ovaj bestseler. (Ljevak, 129,00 kn)


 
Apsolutno nezamislivo: alternativna povijest 20. stoljeća – John Higgs

Živimo u čudnom svijetu. Čak i ako vas ne zanimaju politika, geopolitika i ostale dosadne stvari, nije loše malo se zabaviti „alternativnim činjenicama“ koje su ionako u modi. Budući da svi lažu, zašto ne biste, u nekoj bezumnoj raspravi pod utjecajem sunčanice i alkohola, zamutili vodu još više znanjem koje drugi nemaju? 20. stoljeće je povijesno razdoblje oko kojeg se lome koplja te stječu, ali i gube prijatelji. Budite pametniji i obrazujte se uz malo truda. (Znanje, 99,00 kn)


 
Homo deus – Yuval Noah Harari

Zabavna knjiga o budućnosti čovječanstva i silnicama koje nama upravljaju kao da smo marionete. Autor je izraelski genijalac koji je prije dvije godine objavio „Sapiensa“, koji je i dan danas među najprodavanijim publicističkim naslovima u svijetu. U ovoj se knjizi nalaze njegova predviđanja sutrašnjice ljudskog roda. Čini se da Terminator i nije toliko nerealna ideja. Autor je često u uredima Googlea gdje ga pozivaju kako bi se inspirirali njegovim idejama. Mislite da ste vi cool? Harari je veći kuler od vas i to je pokazao u ovoj knjizi svakom svojom mišlju. (Fokus, 149,00 kn)