Pet stvari koje vam ginekolog ne bi preporučio da činite

Foto: Instagram

PRI pojavi prvih zdravstvenih problema, najčešće se za pomoć obraćamo univerzalnom doktoru za sve – internetu. 

No to se u većini slučajeva ispostavi kao pogrešan izbor koji najmanju sitnicu preuveliča u ozbiljan problem opasan po život. Osim da pomoć ne tražite na internetu, sljedećih pet poteza vaš vam ginekolog ne bi preporučio. 

Ne presvlačite se odmah nakon treninga

Izuzetno je bitno neposredno nakon treninga skinuti prljavu i znojnu odjeću jer je upravo ona najpogodnija za razvoj gljivica i različitih infekcija. Također, bilo bi najbolje da nosite donje rublje koje je napravljeno od stopostotnog pamuka. 

Zanemarujete bol koju osjećate tijekom seksa

Bolan seks nije normalan. Ako vam se nelagoda tijekom seksualnog odnosa ponavlja, obavezno se obratite ginekologu jer bi tu mogla biti riječ o raznim problemima koji se trebaju liječiti. 

Same liječite vaginalni svrbež

Mnoge žene pri prvoj pojavi vaginalnog svrbeža same kupuju lijekove umjesto da se posavjetuju s ginekologom jer ne mora nužno biti riječ o gljivicama, što može samo pogoršati prvotne simptome. 

Jako krvarenje znak je ginekološkog problema

Gubite li previše krvi tijekom menstruacije, trebali biste to reći svom ginekologu. Obilno krvarenje može ukazivati i na vrlo ozbiljne probleme, poput tumora na organima reproduktivnog sustava. 

Nosite tange

Tange zbog neprestanog trenja mogu uzrokovati bolne iritacije i gljivice, posebice ako su napravljene od čipke ili satena.