Osam vrijednih savjeta koji će vam preokrenuti život nabolje

Osam vrijednih savjeta koji će vam preokrenuti život nabolje
Foto: Instagram

ZA neke se ljude kaže da im je "pala sjekira u med", što bi značilo da imaju sjajan život bez previše truda. 

No je li nam zbilja sudbina već zapisana ili smo mi ti koji je krojimo? 

Iz dana u dan okružuju nas naslovi i članci koji govore o poboljšanju kvalitete života, zdravoj prehrani, treninzima, njezi tijela i slično, ali zbog prezasićenosti često zanemarujemo važne poruke koje nam šalju. Upravo zato smo odlučili sažeti svu mudrost u nekoliko zlatnih pravila prema kojima možete živjeti točno onakav život kakav ste oduvijek željele. 

1. Vi ste ono što mislite da jeste 

Jednostavno je - ako mislite da ste niškoristi i propalitet, radit ćete stvari koje će to i potvrditi. Ako mislite da vam je samo nebo granica, tako će i biti. Svaka promjena započinje ispravnim stanjem uma, pozitivnim mislima i usredotočivanjem na vlastite ciljeve bez obzira na to što se tuđa trava čini zelenijom. 

2. Sve što činite, činite za sebe

Manifestacija vaših misli u djela izuzetno je važna. Zato biste baš svaki svoj potez trebale povlačiti u skladu s vlastitim željama, stavovima i namjerama jer i najmanje odstupanje čini razliku. 

3. Vi ste ono što crpite

Ako vam se dan sastoji od besciljnog gledanja serija i filmova, prejedanja nezdravom hranom i čitanja nebitnih stvari, gradite sebe u osobu nad kojom ste se možda nekad i zgražali. Tijelo i um vaši su glavni rekviziti, alati i oružja i pokušajte od sada na njih tako gledati. Počnite se zdravo hraniti, čitajte štivo koje vas nečemu može naučiti te na isti način konzumirajte i televizijski program. 

4. Prečac je najčešće najduži put

Pokušaji instant-bogaćenja i sličnih gluposti nikad ne vode nečem dobrom. Za uspjeh se treba potruditi zato radite na sebi iz dana u dan, trudite se i plodovi rada će se itekako pokazati. 

5. Reputacija je izuzetno važna

Iako ste možda u mlađim danima (ili ste još uvijek) bili u fazi buntovništva i življenja pod sloganom "nije me briga što drugi o meni misle", na kraju se ispostavi da zbilja jest bitno. Naravno da neistiniti tračevi uvijek postoje i na njih se doista ne trebate obazirati, no vaš ugled je važniji nego što mislite i zato se potrudite održati ga neokaljanim. 

6. Svatko je zamjenjiv

Koliko god okrutno zvučalo, to je, nažalost, istinito. No to bi vam samo trebala biti dodatna motivacija da se trudite biti što bolji i što snažniji kako bi se za vas zamjena teško našla. Naravno, govorimo o poslovnom svijetu ili prijateljskim odnosima, a ne o obiteljskim ulogama, iako i tu postoje iznimke. 

7. Pobrinite se najprije za sebe 

Znate već onu uputu koju čujete prilikom svakog leta zrakoplovom: "Najprije masku s kisikom stavite sebi, a zatim pomozite drugima." Altruističnost je prekrasna osobina, no ako zanemarite sebe, postoji mogućnost da nećete moći pomoći ni drugima. 

8. Nitko nije postao uspješan u svojoj sigurnoj zoni

Iako se to ponekad čini zastrašujuće, riskiranje i preuzimanje većih odgovornosti može vas dovesti do uspjeha o kakvom niste ni sanjali. Zato pronađite hrabrost u sebi i proširite svoju sigurnu zonu, spremni ste za to. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara