Poznati zločini iz strasti

MISTERIJ i opasnost koji okružuju Noć vještica podsjetili  su nas  na nekoliko poznatih zločina iz strasti, a svaki od njih čini sve naše ljubavne probleme malo manjima.

Lorena Bobbitt: odsjekla svom mužu penis

John Wayne Bobbitt ostao je bez svog ponosa jedne ljetne večeri, kada mu je njegova supruga Lorena, pod utjecajem droge i alkohola, nožem odrezala penis. Ljutito je sjela u auto, vozila se neko vrijeme, pa penis bacila kroz prozor na obližnje polje. Zaustavila se i pokupila ga, te pozvala policiju. Penis je naknadno kirurški prišiven natrag na Johna, a Lorena je na sudu izjavila kako je to učinila zato što John nikada ne bi pričekao da i ona doživi orgazam, već je mislio samo na sebe. Par se ubrzo razveo.

Amy Fisher: upucala suprugu ljubavnika

Joey Buttafucco varao je svoju ženu, a njegova 17-godišnja ljubavnica Amy Fisher odlučila joj je pokazati koliko se ona i Joey vole. Jednog joj je dana pozvonila na vrata, te ispalila hitac ravno u lice Mary Jo Buttafucco. Srećom, supruga je preživjela, a Fisher je odslužila kaznu od 6 godina u zatvoru. Nakon puštanja postala je novinarka i spisateljica, a ubrzo je shvatila kako je karijera u porno industriji pravi put za nju.

Brynn Hartman: odabrala drogu umjesto muža


Phil Hartman bio je poznati glumac i komičar, a život mu je skončala vlastita supruga Brynn, kada joj je jedne večeri zaprijetio kako će ju ostaviti ako se nastavi drogirati. Brynn je pričekala da Phil ode u krevet, uzela pištolj kalibra 38mm i ispalila dva hitca u glavu svog supruga, te jedan u tijelo. Odvezla se k prijatelju i rekla što je učinila, a nekoliko sati nakon ubojstva presudila je i sebi, pucavši si u glavu.

O.J. Simpson: optužen za ubojstvo bivše supruge


Najpoznatiji navodni ubojica prošao je kroz teško suđenje za ubojstvo bivše supruge Nicole Brown i njenog dečka Ronalda Goldmana. Par je izboden nožem, a dokazi su upućivali na to da je upravo Simpson počinitelj. Simpson se na sudu izjasnio da se ne smatra krivim, a kasnije je i oslobođen, što je izazvalo nezadovoljstvo u Americi.

Car Neron: izveo This is Sparta manevar na trudnoj supruzi


Car Neron 65. Godine pr.Kr. našao se usred svađe sa svojom trudnom suprugom, a odlučio ju je gurnuti nogom, zbog čega je pala i umrla.

Ivan Grozni: spontani pobačaj i smrt


Godine 1581. Ivan Grozni je odlučio udariti suprugu svoga sina, jer je nosila razotkrivajuću odjeću. Udarac je uzrokovao spontani pobačaj mlade djevojke, a kada je njen muž, Ivanov sin, saznao za cijelu priču, posvadio se s ocem, i ubio ga.