Rouge premijera: Potpuno poremećeni psihološki triler

Foto: Kinga Cichewicz/Unsplash, Promo

KRIMINALISTIČKIM romanom „Moja voljena žena“ (engl. My Lovely Wife), koji je jedan od najugodnijih iznenađenja u svom žanru, započet će uzbudljiva, nova 2020. godina.

Samantha Downing sjajna je zvijezda američkog kriminalističkog romana koja je bljesnula svojim prvijencem  te osvojila srca ljubitelja žanra i postigla veliki uspjeh u cijelom svijetu. Zahvaljujući potpuno drugačijem i neočekivanom načinu pisanja i brojnim pripovjednim rukavcima, ovaj je roman s razlogom stekao milijune štovatelja. Uznemirujući jest, ali i vrlo zabavan na svoj opaljeni način. 

Samantha Downing je odmah po objavljivanju ovog romana završila na vrhovima lista najprodavanijih naslova, a na svoje veoma popularne popise uvrstili su je slavni i utjecajni Sunday Times i USA Today. Također, prema izboru stranice Amazon.com u kategoriji trileri, „Moja voljena žena“ izabrana je za knjigu mjeseca.

Knjiga će se u knjižarama pojaviti početkom siječnja, a mi vam predstavljamo naslovnicu ovog otkačenog i mračnog romana.

No, o čemu se, dakle, radi? Jedno slučajno ubojstvo kod mladog će bračnog para pokrenuti mračne želje za igrama koje prelaze granice dopuštenog. Njihova ljubavna priča je jednostavna. On je upoznao predivnu ženu, zaljubili su se i dobili djecu. Zajedno sa svojom ženom preselilo se u predgrađe. Otkrili su koji su njihovi najveći snovi, ali i najmračnije tajne. Onda im je sve postalo dosadno… Izgledaju kao svaki normalan par. Oni su vaši susjedi, roditelji prijatelja vašeg djeteta, poznanici s kojima ćete sjesti na večeru. Svi mi imamo tajne pomoću koji brak održavamo živim. Njihova je kako pobjeći od odgovornosti za ubojstva. Uigrani su tandem u kojem svatko zna svoju ulogu. No kad jedno od njih prekrši pravila igre osveta koja ga čeka bit će strašna... (napomena: ne, nisu u pitanju Kolinda i Jakov iako pomalo podsjećaju).

Osim zapleta, koji naizgled podsjeća na neke knjige, filmove i serije, autorica vas drži u neizvjesnosti od samoga početka. Naime, u prvom dijelu romana imate osjećaj da je otkrila već previše toga pa mislite da će dalje sve teći po poznatom obrascu. No kad krenu obrati, zavrtjet će vam se u glavi. Ako je ovaj roman glasnik kvalitetnih trilera koje ćemo čitati iduće godine, izuzetno se veselimo ostalim iznenađenjima.