Rouge preporuka za vikend: Mračna drama "Kad sam bila nevidljiva" ostavlja bez daha

Foto: Instagram, Promo

SNAŽNA priča za jesenske večeri.

Prijateljstvo koje pomiče granice

Veronika s „k“ i Veronica s „c“ upoznale su se još 1988. godine u školi kada su završile u istom razredu, a još onda su shvatile da će biti najbolje prijateljice zauvijek. Jednu zovi Roni, drugu zovu Nika, a kako su se njihovi životi počeli isprepletati, možete odmah zaključiti da će to biti prijateljstvo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. I to shvatite doslovno tako, jer knjiga "Kad sam bila nevidljiva" uzbudljiva je drama koju budno morate pratiti iz stranice u stranicu, jer nemate pojma da vas na sljedećoj stranici očekuje još interesantnija priča.


 
Dorothy Koomson usavršila je svoj inače odličan stil pisanja u kojem isprepliće sadašnjost i prošlost kako bi čitatelji točno shvatili što se likovima dogodilo da se nalaze baš u situaciji u kojoj se nalaze. Od prvog poglavlja u kojem priča prati Veroniku (Niku) dobije vas na "foru" da vas baš jako zanima kako se našla u toj situaciji o kojoj realno pojma nemate što stoji iza nje. Tijekom knjige polako otkrivate kako je prošlost nevinih djevojčica koje su samo dijelile istu strast prema plesu dovela do situacije u kojoj se nalaze u sadašnjem vremenu.


 
Bijeg od boli

Nika s jedne strane ulazi u užasno tešku vezu s Toddom koji je jako maltretira, dok Roni svoju bol skriva u vjeri te postaje časna sestra. Svi detalji iz njihovih prošlosti kroz koje nas spisateljica vodi dovode do logičnog zaključka zašto su obje djevojke upravo takav životni put odabrale. Njihovi odnosi s obitelji, s dečkima, s vjerom, ali i međusobni između njih dvije možda su teški za „probaviti“ u jednoj knjizi, ali upravo ta težina knjizi daje posebnu čar da je želite ponovno pročitati samo da ponovno otkrivate svaki detalj iz njihovog života.



Sve pretpostavke koje imate na početku knjige sigurno će do kraja barem djelomično biti realne, ali prepustite se odličnom štivu koje ruši rekorde i na svjetskoj razini. Koomson je definitivno spisateljica o kojoj ćemo još duže vrijeme slušati, ali i čitati je. (Znanje, 29,90 kn)