Sutra počinje raj za knjigoljupce: Donosimo superhitove s Interlibera

Foto: Instagram, Promo

STIGAO je Interliber, raj za knjigoljupce. Preko 300 izlagača znači jako puno dobrih knjiga. Pratit ćemo koji su to najbolji naslovi iz različitih žanrova i, svaki vam dan, predstaviti najbolje što pronađemo. Za početak idemo sa stvarno velikim svjetskim hitovima. Iako traje šest dana, vremena je malo pa krećemo bez oklijevanja. O nekim smo naslovima već pričali, ali nikako ih ne smijete propustiti – oprostite nam što se ponavljamo, ali za vaše je dobro.
 
1. Mlijeko i med – Rupi Kaur
 
Definitivno fenomen. Zbirka pjesama za svaku modernu ženu. Prije mjesec dana obradili smo ovu temu jer je uistinu fascinantno što (i kako) se poezija vraća na velika vrata, i to u trenutku kada je dostigla najniže razine popularnosti. Društvene mreže bile su joj odskočna daska (Instagram, specifično), no humana vizija autorice nadišla je medij i osvojila srca brojnih čitateljica diljem svijeta. Postoje veliki hitovi, ali neke knjige mijenjaju igru. Ovo je jedna od njih. (Stilus, 129,00 kn)
 
 
2. Priče za laku noć za mlade buntovice – Elena Favilli i Francesca Cavallo
 
Još jedan game-changer o kojem smo pisali. Ovo je zbirka pripovijedaka o životima i postignućima velikih žena. Vrlo inspirativni tekstovi i fenomenalne ilustracije koje prate svaku priču pravi su užitak – tekstualno i vizualno. Knjiga ima već brojne kopije, ali ovo je jedini original koji morate nabaviti. Neovisno o starosti čitateljica, ove žene mogu biti inspiracija svakoj. (Znanje, 119,00 kn)
 
 
3. Postanak – Dan Brown
 
Hehe, nova knjiga Dana Browna bi mogla biti veliki hit. Stotine milijuna ljudi čita ovog autora, za to postoji razlog, zar ne? Prolaze godine, pa čak i desetljeća, a njegova popularnost ne pada. Otac konspiracijskih trilera ima magično pero i svakoj novoj generaciji pokloni dar za pamćenje. U ovom se romanu vraća Robert Langdon, profesor simbologije u kojeg se možemo pouzdati da će spasiti svijet, ovoga puta od futurističke prijetnje. No opasnost je sve veća… (VBZ, 199,00 kn)
 
 
4. Sluškinjina priča – Margaret Atwood
 
Ima li netko da nije čuo za seriju istog imena? Ovogodišnje televizijsko iznenađenje upravo je dobilo i novo hrvatsko izdanje knjige. Dugo se čekalo, ali itekako se isplati. Upravo smo saznali da uskoro izlazi serija Alias Grace po drugoj knjizi autorice i čini se da će biti bomba. Druga sezona „Sluškinje“ ide na proljeće, a ovo je prilika da pročitate knjigu koja je napisana prije tridesetak godina, ali aktualnija je nego ikad. Remek-djelo, kažu svi. (Lumen, 149,00 kn)
 
 
5. Žena u kabini 10 – Ruth Ware
 
Autorica koja se smatra nasljednicom velike Agathe Christie. No ona nikako nije kopija, ne brinite. Ware je žena novog doba, itekako svjesna svijeta u kojem živimo. Junakinje su pune psiholoških nedoumica, nailaze na nerazumijevanje okoline, ali ne odustaju od potrage za istinom. Što je povezuje s genijalnom Agathom? Pa, romani ove autorice su naoko jednostavni krimići, a ovaj ovdje je moderna verzija „locked-room“ misterija. Na prekooceanskom brodu dogodi se ubojstvo. Tko je, od putnika ili posade, počinio ovaj užasan zločin? Napeto, jako napeto. (Mozaik knjiga, 99,00 kn)