Tri stvari koje trebate znati prije nego sebi postavite ciljeve za 2020. godinu

RIJETKO koja osoba si na kraju godine ne postavlja ciljeve za nadolazeću godinu. 

Ipak, rijetko koja osoba te ciljeve i ostvari jer većina nakon vrlo kratkog vremena odustane. Upravo je zato izuzetno važan način na koji ćete te ciljeve sebi postaviti. 

Psihijatri su ustanovili da nas postavljanje ciljeva poprilično motivira i usrećuje, a nema ljepšeg osjećaja nego kada se ti ciljevi i ostvare. 

Ove tri stvari su ključne ako i vi želite da se vaši ciljevi koje ste isplanirale za 2020. godinu uistinu ostvare. 

Uz cilj zapišite i način na koji ćete ga ostvariti

Lako je zapisati da želite smršavjeti deset kilograma ili zaraditi sto tisuća kuna, ali što je s načinom na koji ćete to ostvariti? Nemojte stvari prepuštati slučaju, osmislite i zapišite detaljan plan kako ćete ostvariti koji cilj. Bilo bi sjajno kada biste za svaki cilj imali nekoliko načina ostvarivanja kako biste imali i "back up" ako prvotni plan ne uspije. 

Držite svoje ciljeve na vidljivom mjestu

Nemojte ih zapisati samo u bilješke u mobitelu. Ispišite svoje želje na papir i zalijepite ga na vidljivo mjesto koje će vas svakodnevno podsjećati na njih. 

Ne pretjerujte

Možda stoji ona da je "samo nebo granica", ali bolje ćete se osjećati ako si postavite realne ciljeve jer ćete se onda osjećati sjajno kada ih ostvarite i prekrižite s popisa. Uz to, nemojte pretjerivati s brojem ciljeva jer ćete se onda osjećati zatrpano i na kraju nećete napraviti ništa.