Za elegantni početak dana: Ukusne palačinke s ricottom

Foto: Pinterest: Let the baking begin

AKO su vam klasične palačinke već dosadile, predlažemo da isprobate ovu zanimljivu verziju koja će sigurno razveseliti vaše najdraže.

Talijanski ricotta sir lagan je i svjež, a uz to i niskokaloričan pa je odličan izbor za ove elegantne palačinke koje možete poslužiti i uz kavu.

Postupak pripremanja je brz i jednostavan, a uvjeravamo vas da s ovakvim jelom nećete razočarati.

SASTOJCI:

900 grama ricotta sira


1 jaje

180 grama višenamjenskog brašna + još malo brašna za oblikovanje palačinki

110 grama kristalnog šećera

Pola žličice brašna za pecivo

1 žličica ekstrakta od vanilije

malo ulja (za samo pečenje)

POSTUPAK:

1. Pomiješajte suhe sastojke - brašno, šećer i prašak za pecivo

2. Pomiješajte jaje sa sirom te dodajte ekstrakt vanilije

3. Dodajte mješavinu jajeta i ricotte u mješavinu brašna, šećera i praška za pecivo i miješajte dok ne dobijete gustu, ravnomjernu smjesu.

4. Uz pomoć obične žlice ili žlice za sladoled uzmite komad smjese, ubacite u posudu s brašnom te zatim rukama napravite kuglicu koju ćete na kraju spljoštiti kako bi dobili oblik male palačinke

5. Kad oblikujete sve palačinke, dobro zagrijte ulje u tavi te zatim krenite slagati palačinke u nju

6. Neka se na svakoj strani palačinke peku 2-3 minute dok ne poprime zlatno - smeđi izgled

7. Palačinke poslužite tople, uz pekmez od marelice ili šumskog voća

Buon Appetito!