Želite izgledati mlađe? Seksajte se redovito

Foto: Victoria's Secret
 
ZABORAVITE na sve beauty savjete koje ste dosad čuli.
 
Kada je u pitanju mladolik izgled, stručnjaci tvrde kako su za njega potrebni redoviti odlasci u teretanu te još važnije, zdrava i kvalitetna prehrana. Ono što unosite u orgazam, vidjet će se prema van, čuli ste sigurno puno puta.
 
No, klinički psiholog David Weeks poručuje još nešto: to da je i dobar seks također jedan od temelja za mladolik izgled, a tko smo mi da se suprotstavljamo mišljenju stručnjaka.
 
To je otkrio tijekom godišnje konferencije Britanskog psihološkog društva, kada je rekao da je "ključni sastojak za mladolik izgled aktivan i dobar seksualni život".
 
Osim toga, tvrdi doktor Weeks, seks može potaknuti osobnu sreću i zdravlje te smanjiti rizik od bolesti srca i depresije, no to smo već znali.
 
"Kada govorimo o seksualnosti, većina ljudi se usredotočuje na njezine negativne strane, kao što je npr. prevencija spolnih bolesti. Ja sam za to, no to su još uvijek samo negativne strane. Svaki razgovor o prednostima seksualnog izražavanja kao da se zanemaruje, a to je ono protiv čega se borim", zaključio je doktor Weeks.
 
Klinička seksologinja Ava Cadell također ističe kako je seks važan i za naš izgled, i za zdravlje, no da ne smijemo zaboraviti ni na redovitu intimnost s partnerom, koja je za nju još važnija od seksa. Ljubljenje, grljenje i držanje za ruke također otpušta oksitocin, odnosno hormon sreće.
 
Nemojte niti dopustiti da vašu seksualnost ograničavaju godine, jer se ona samo mijenja s godinama...