Appleov revolucionarni uređaj osvojio prestižnu nagradu za dizajn

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA nedavnoj ceremoniji u Ujedinjenom Kraljevstvu, Apple Vision Pro primio je prestižnu nagradu Black Pencil, koju dodjeljuje britanska organizacija D&AD. Ova nagrada smatra se najvećim priznanjem u svijetu dizajna, a Apple je ovom prilikom nagrađen za inovacije u digitalnom dizajnu i povezanim iskustvima.

Alan Dye, potpredsjednik za dizajn ljudskog sučelja u Appleu, izrazio je svoje zadovoljstvo u razgovoru za dizajnerski magazin Dezeen, naglašavajući kako je nagrada potvrda izvanrednog truda i usklađenosti koju su postigli Appleovi dizajnerski i inženjerski timovi.

>> Apple predstavio revolucionarni novi proizvod. Košta 3499 dolara

"VisionOS, dio Apple Vision Proa, redefinira interakciju s tehnologijom, omogućavajući korisnicima da upravljaju sučeljem pomoću pokreta očima, ruku i glasovnih naredbi, stvarajući doživljaje koji spajaju digitalno i fizičko okruženje", dodao je Dye.

Apple Vision Pro dobio je i Graphite Pencil nagradu

Osim nagrade Black Pencil za digitalni dizajn, Apple Vision Pro je također osvojio Graphite Pencil za primjenu XR tehnologije, čime se dodatno potvrđuje Appleova posvećenost inovacijama.

U svojoj objavi o dodjeli nagrada Black Pencil i Graphite Pencil za Apple Vision Pro, D&AD je objasnio da ovaj uređaj i njegov operativni sustav VisionOS omogućuju nove načine interakcije s tehnologijom i okolinom kroz tehnologiju prostornog računalstva. 

Tijekom godina, Apple je višekratno primao nagrade od D&AD-a, uključujući priznanja za dizajn originalnog iPhonea, iMaca, pa čak i svoje web stranice. Posebno se ističe 2012. godina, kada je cijeli Appleov dizajnerski tim dobio priznanje.

Organizacija D&AD osnovana je 1962. godine

D&AD nagrade su prestižna priznanja koja se dodjeljuju za izvanredna postignuća u dizajnu i umjetničkom usmjerenju. Organizaciju D&AD (Design and Art Direction) osnovali su 1962. godine oglašivači i dizajneri iz Ujedinjenog Kraljevstva, a nagrade se dodjeljuju kako bi se prepoznali i slavili najkreativniji i najinovativniji radovi u industriji.

Pročitajte više