Dizajn boce istarskog maslinovog ulja osvojio prvo zlato u novoj kategoriji

Foto: Studio Tumpić/Penc

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

STUDIO Tumpić/Penc osvojio je zlato za primjenu boje na projektu Istriana na Pentawards festivalu, koje se organizira u suradnji s Pantoneom. Pentawards slovi kao najvažnije međunarodno natjecanje specijalizirano za dizajn ambalaže, a ove je godine uvedena i kategorija Best Use of Colour.

Osim ove posebne nagrade, njihov je projekt Istriana, klijenta E Pluribus Unum, osvojio i broncu u kategoriji hrane.

Prošlost i sadašnjost u jednoj boci

Boca maslinovog ulja Istriana svoje je zlato zaslužila natječući se među više od 2000 prijava iz 60 država. Žiri čini preko 50 članova iz preko 20 zemalja, a članovi su redom stručnjaci za dizajn ambalaže iz brendova i dizajnerskih agencija.

Pobjednički projekt koji je timu Studio Tumpić/Penc donio dvije nagrade na ovom natjecanju predstavlja bocu maslinovog ulja koja svojim izgledom spaja prošlost i sadašnjost Istre kao jedne od najpogodnijih regija za maslinarstvo u svijetu.

Foto: Studio Tumpić/Penc

>> Dizajn boce istarskog maslinovog ulja niže svjetske nagrade

Dizajn Istriane je rekonstrukcija fragmenata amfore nanovo spojenih u smislenu cjelinu. Položena u kutiju, boca postaje djelom specifičnog oblika rimske amfore koja se koristila na području Istre, a u kojoj se pohranjivalo i prenosilo maslinovo ulje.

Pogled krade boja terakote koja odgovara boji zemlje na kojoj rastu masline ovog proizvođača, a naziva se još Terra Rossa, odnosno Crvena Istra. U samu boju su umiješali i pravu istarsku zemlju kako bi svaki kupac posjedovao dio crvenice u svojim rukama.

"Nevjerojatan je osjećaj bio vidjeti kako se projekt, u koji smo uložili silan trud i vrijeme, pojavio na ogromnom ekranu u trenutku proglašenja prve nagrade za Best Use of Colour. Izuzetna nam je čast što smo imali priliku svjedočiti tom trenutku, i to uz samog klijenta, Roba Andersona", izjavio je Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija Tumpić/Prenc.

Pročitajte više