Dizajneri interijera otkrivaju kako održati bijele kupaonice u skladu s trendovima

Foto: Pexles/ikea.com/bonami.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KLASIČNI bijeli interijeri uvijek su u trendu - to je nepobitna činjenica. U kupaonicama bijela boja simbolizira smirenost i čistoću, stvarajući prostor koji odiše spokojem. Nadalje, dopušta drugim elementima i detaljima da dođu do izražaja, pružajući prostoru karakter. Ako tražite savršenu paletu za svoju kupaonicu, bijela je uvijek siguran izbor. No, moramo priznati da ponekad bijele kupaonice mogu izgledati dosadno. Da biste to izbjegli, dizajneri interijera su otkrili za časopis Livingetc načine kako ih održati u skladu s trendovima i dati im modernu notu.

1. Dodajte teksturu

Ponekad, potpuno bijeli prostor može izgledati malo jednolično. Kako biste dodali dubinu i postigli moderniji izgled kupaonice, razmislite o dodavanju teksture. Možete razmotriti dodavanje drvenog stolca, vaze od terakote ili drugih elemenata kako biste unijeli slojevitost i toplinu u prostoriju.

Posuda za cvijeće od terakote Luigina, cijena je 72.90 eura

2. Minimalistički dizajn

Za super luksuznu kupaonicu, dizajneri savjetuju da birate bijelu boju, jednostavne linije i moderne dodatke. To je posebno dobro u manjim kupaonicama jer čini prostor prozračnim i otvorenim. 

3. Dodajte suptilnu boju linijama za fuge

Želite unijeti boje u svoj prostor? Razmislite o kupaonskim pločicama sa sivim linijama za fugiranje.

"Bijela i siva su boje koje su se pokazale iznimno popularnima u svijetu dizajna interijera", rekao je dizajner interijera Richard Misso. "Ova kombinacija je siguran i elegantan izbor koji neće brzo zastarjeti, a učinit će vašu kupaonicu modernom i svježom. Bijele pločice sa sivim fugama su praktične jer dobro skrivaju mrlje, što ih čini idealnim izborom za kupaonicu", dodaje.

4. Naglasite elegantne detalje u bijeloj kupaonici

Bijeli, suptilni interijeri pružaju priliku drugim elementima da se istaknu. Primjerice, slavine, svjetiljke i mnoge druge stavke mogu doći do izražaja. Trenutno popularan trend u kupaonicama su tonovi boje meda i elementi s prekrasnom bakrenom završnicom. "Razmislite o dekorativnim visilicama kako biste dodali dodir elegancije. Kvalitetna rasvjetna tijela u zlatnoj boji ne samo da poboljšavaju osvjetljenje, već pridonose i cjelokupnoj atmosferi prostora", savjetuje Richard.

Stropna svjetiljka Moon u zlatnoj boji, cijena je 55 eura
Slavina, cijena je 99.99 eura

Pročitajte više