Google ima novu značajku. Ukratko, moći ćete žicati druge da vam kupe aplikaciju

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JESTE li se ikada našli u situaciji da želite kupiti neku aplikaciju, ali nemate love na računu? Da, ne, možda? Kako god bilo, Google ima rješenje za to - pa, na neki način. 

O čemu je riječ? Na nedavno održanoj konferenciji Google I/O Google je predstavio novu funkciju koja korisnicima omogućava da zatraže od prijatelja ili člana obitelji da plati aplikaciju ili kupnju unutar aplikacije.

Ova značajka prvo kreće u Indiji

Ova značajka omogućava slanje linka za plaćanje e-mailom ili u tekstualnoj poruci. Korisnici će uz link moći poslati i poruku koja uključuje ime i cijenu aplikacije te zamolbu za kupnju preko Google Paya.

Primatelj molbe ima rok od 24 sata da usliši molbu, odnosno da izvrši plaćanje. Uz to, osoba koja plati ima pravo unutar 48 sati od kupnje zatražiti povrat novca, sukladno Googleovoj politici povrata. Prema izvještaju portala Phone Arena, ako se značajka pokaže uspješnom u Indiji, planira se njezino globalno lansiranje.

Pročitajte više